Nyhet

Fra Bergenssuksess til Nasjonal jazzscene

Nåværende daglig leder for Bergen jazzforum, Linda Skipnes Strand, er ansatt som ny daglig leder på Nasjonal jazzscene i Oslo.

Vestlandets hovedscene for jazz har opplevd publikumsrekord under Skipnes Strands ledelse, og hun tar nå med seg nyttig kunnskap om drift og publikumsutvikling til jazzens storstue på Karl Johansgate i Oslo.

– Vi er veldig glade for å få Linda Skipnes Strand med på laget, sier styreleder i Nasjonal jazzscene, Magnar Bergo. – Tross sin relativt unge alder har hun en spennende bakgrunn og bred erfaring med jazzarrangement både fra Bergen Jazzforum og Nattjazz, understreker Bergo.

Linda Skipnes Strand er utdannet innen mediefag med en Master i Medievitenskap fra Universitetet i Bergen og skrev en masteroppgave om norsk jazz og kulturpolitikk. Som nyansatt leder på den nasjonale scenen for jazz er dette verdifull kunnskap. Skipnes Strand har også jobbet som jazzspaltist og plateanmelder i Bergens Tidende, og har i tillegg til stillingen som daglig leder i Bergen Jazzforum vært pressesjef i festivalen Nattjazz.

Sammen med dyktige medarbeidere og frivillige har Linda Skipnes Strands oppnådd publikumsrekord på Bergen Jazzforum både i 2007 og 2009. Klubben har hatt særlig suksess med sitt prioriterte satsningsområde jazz for barn, Bajazz. Dette har ført Skipnes Strand inn i en arbeidsgruppe i Norsk Jazzforum som jobber med en nasjonal satsning på formidling til barn og unge.

Skipnes Strand sitter også i Norsk jazzforums Kunstneriske Råd og er varamedlem i styret til Vestnorsk jazzsenter.

Nasjonal jazzscene
Nasjonal jazzscene er jazzens hovedscene og holder til i gamle Victoria Teater midt på Karl Johansgate i Oslo. Klubben skal være et sted for de gode konsertopplevelsene i tillegg til å være en møteplass for musikere og musikkmiljøet. Tidligere i år kåret Aftenposten Nasjonal jazzscene til Oslos beste mellomstore konsertscene. Aftenposten mener jazzens storstue er en gjennomført, stilfull og intim scene med internasjonal atmosfære, og at Nasjonal jazzscene har et imponerende konsertprogram og strålende lyd.

Nasjonal jazzscene har en bred musikalsk profil med fokus på norsk jazz, og på høstens program står blant annet Tord Gustavsen Ensemble, Trondheim Jazzorkester, Steinar Raknes, Bodil Niska, Gjerstad/Parker/Drake og Motif.

Nasjonal jazzscene ble startet opp av Norsk jazzforum, men er i dag etablert som en stiftelse med en administrasjon som nå samlokaliseres med Norsk jazzforum sentralt i Oslo.

Les mer om Najsonal jazzscene her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev