Nyhet

Vårprogrammet på Nasjonal jazzscene

Vårsesongen på Nasjonal jazzscene starter torsdag 27. januar med Ola Kvernbergs suksessprosjekt, Liarbird.

Liarbird, Kurt Elling & Kluvers Big Band, Jon Balkes Batadonten, Swedish Azz, Mathias Eick, Niels Lan Doky Trio, Kristin Asbjørnsen Ensemble, Terje Isungset solo, Steinar Raknes solo, Ulf Wakenius, Beady Belle, European Jazz Nights med Paolo Angelli (it), Jeroen van Vliet Trio (nl),  Nils Wogram Nostalgia Trio (ty), Donkey monkey (fr), Cormac Kenevey Quartet (ir), Angela Tröndel & mosaik (aut), Elifantree (fin), Grzegorz Karnas (pl).
Dette er bare noe av det Nasjonal jazzscene kan presentere den kommende vårsesongen.

Ola Kvernbergs suksessprosjekt, Liarbird er bestillingsverket fra Jazzfest i Trondheim og ble også framført under Moldejazz 2010.  Konserten ble av mange betegnet som festivalens absolutte høydepunkt. Ola Kvernberg er en grunnleggende romantiker, men stiller også krav til friksjon. LIARBIRD er i stor grad romantisk musikk, fremført styggpent av hans musikalske favorittmusikere.

Amerikanske Kurt Elling er en vaskeekte jazz-superstjerne. Han har innkassert en Grammy-pris, samt at alle hans utgivelser er nominert. Han har også blitt utnevnt til årets jazzvokalist en rekke ganger av jazzjournalistenes egen organisasjon. Fredag 28. februar spiller han på Nasjonal jazzscene sammen med Klüvers Big Band fra Danmark.

Jon Balke er månedens musiker i februar og stiller med et knippe konserter i kjent Balke-stil. Blant annet presenterer han et utvidet Batagraf, Batadonten.
Jon Balke er en nyskapende pianist, komponist og dirigent og har med årene også blitt en ivrig perkusjonist. Interessen for perkusjon ble for alvor tent da han spilte med den afrikanske grupen Eolén, tidlig på 80-tallet.

Festivalen European Jazz Nights går over tre dager i februar og er et samarbeid mellom Nasjonal jazzscene, ambassader og kulturinstitutt i Oslo. Det beste av europeisk jazz presenteres i løpet av tre dager og er en unik mulighet for et norsk publikum til å bli kjent med fantastisk musikk man ikke har hørt om før.

Pianisten Niels Lan Doky fra Danmark spilte for en fullsatt sal under årets Dølajazz på Lillehammer, Nasjonal jazzscene har sikret seg hans første opptreden i Oslo. Vakker pianomusikk som trollbinder, backet av basstalentet Morten Ramsbøl og trommelegenden Alex Riel.

Se hele vårprogrammet her.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev