Nyhet

Høstens mest givende jazzkonsert?

Solveig Slettahjell, Helge Lien og Karl Seglem er blant artistene som spiller til inntekt for UNICEF.

Vokaless Solveig Slettahjell, feinsmecker-pianist Helge Lien og Buddy-prisvinner Karl Seglem spiller på JAZZAID, Nasjonal jazzscene i Oslo, onsdag 24. november fra kl 19.00. Hele overskuddet går til UNICEF.

– JazzAid er stolte over at vi i år har fått tre internasjonalt kjente norske artister til å stille opp for UNICEF. Dette betyr at vi har en stor jazzkveld foran oss. Og hvis publikum fyller Nasjonal jazzscene, får UNICEF med seg tiltrengte penger til sitt viktige arbeid for barn, sier arrangørene Rune og Torstein.

Stiftelsen JazzAid har siden 2003 blitt drevet på dugnad av gründeren Rune Semundseth og musikeren Torstein Ellingsen, de siste årene i samarbeid med Nasjonal jazzscene, som stiller opp med lokaler og personell. Alle musikere og foredragsholdere bidrar gratis.
Overskuddet går til bistandsarbeid.

Program
SOLVEIG SLETTAHJELL er en av Norges ledende vokalister. De siste femten årene har hun utviklet sitt særegne intime vokale uttrykk, et sted mellom stille salmer, små ballader, upolert pop og tradisjonell singer-songwritertradisjon. Med bandet Slow Motion Quintet har hun spilt inn seks kritikerroste CDer, noe som har gitt både Spellemannpris, Radka Toneff pris, og turneer i store deler av verden. På en av hennes CDer, «Domestic Songs», akkompagnerer Solveig seg selv på piano. DET kommer hun også til å gjøre på JazzAid.

KARL SEGLEM spiller saxofon og er årets Buddyprisvinner. Han er kjent fra en rekke konstellasjoner der han på en spennende måte kombinerer jazz med folkemusikk. Karl Seglem har de siste 20 år ledet plateselskapet NORCD, og har utgitt en drøss med egne og andres innspillinger. På JazzAid opptrer han med unge og lovende Eple trio.

HELGE LIEN er en av 2000-tallets absolutt ledende jazzpianister fra Norge. Han er særlig kjent som leder av en profilert trio med Frode Berg (bass) og Knut Aalefjær (trommer). Trioen har spilt konserter i mange europeiske land og deres CD «Hello Troll» mottok Spellemannprisen i 2009. Helge Lien har også spilt med artister som Silje Nergaard, Lars Martin Myhre og Kåre Conradi. Hvis du liker melodiske lyrikere som Bill Evans, Brad Mehldau og Esbjörn Svensson, vil du sannsynligvis sette stor pris på Helges solokonsert på JazzAid!

Konferansier: Carl Petter Opsahl

Sted: Nasjonal jazzscene, Oslo
Tid: Onsdag 24. november kl 19.00
Billetter kr 250 i døra

Jazzaid
Unicef
Nasjonal jazzscene

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Nyhet

Molderosen 2024 til Audun Vinger

Jazznytt-redaktør Audun Vinger ble i dag hedret med Moldejazz' utmerkelse Molderosen. Komiteen uttaler i sin begrunnelse at Vinger har opparbeidet seg en velfortjent status som en av landets aller fremste formidler av ulike kulturformer, der stor kunnskap om historie går parallelt med dypdykk om nye trender og fremtidig utvikling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev