Onsdag 19. okt 2022 kl. 20:00

Uhørt! Joakim Rainer trio + Shakai

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Joakim Rainer trio opererer i det klassiske pianotrio-formatet som har fått sitt gode rykte fra storheter som Bud Powell, Keith Jarrett, Bill Evans og Brad Mehldau. Herfra tar de for seg store deler av jazzhistorien, med både gamle og nye låter som har blikket rettet fremover. Joakim Rainer Petersen skriver spontan, leken og melodisk og rytmisk fengslende musikk med komplekse former, asymmetriske looper og åpne harmonier. Alle i trioen er nylig ferdigutdannet på den sagnomsuste jazzlinja i Trondheim og har allerede trådt skoa i en lang rekke ulike band og prosjekter!

Joakim Rainer Petersen – piano, Alexander Riris – bass, Rino Sivathas – trommer

Bergensbaserte Shakai byr på leken, rar, litt mystisk musikk og stadige nye overraskelser. Kvintetten blander referanser, leker med sjangerdefinisjoner og inviterer lytterne med på en reise i sitt eget lille underlige univers. Musikken blir til litt som et bakverk uten oppskrift: De smaker seg frem, plukker ingredienser fra øverste hylle og fokuserer på humor og hygge, noe som i høyeste grad gjenspeiler seg på scenen!

Bandet ble først startet av bassisten Eline Rafteseth i 2015 sammen med medstudenter fra jazzlinja ved Griegakademiet i Bergen. I 2018 slapp de sin første plate, Skittles, og de er godt i gang med oppfølgeren.

Gabriela Garrubo – vokal, Elisabeth Lid Trøen – saksofon, Simen Walle – gitar, Eline Rafteseth – bass, Amund Nordstrøm – trommer

Pris:
Gratis inngang

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev