Søndag 28. apr 2019 kl. 18:00

Trippelkonsert: Asheim – Nyhus – Storløkken

Soddjazz / Sakshaug kirke
Inderøy

Søndag avslutter vi Soddjazz med en trippelkonsert i Sakshaug kirke. Det nye orgelet gir fantastiske muligheter, og med en piano-konsert i tillegg blir det trippel glede!

Ingfrid Breie Nyhus – spiller folkemusikk, klassisk og samtidsmusikk på piano

Som datter av folkemusiker Svein Nyhus, er Ingfrid Breie Nyhus godt plassert i folkemusikken. Hun gjorde klassiske klaverstudier i Norge, Finland og Tyskland, og har siden arbeidet med klassisk og kontemporær solo- og kammermusikk, deriblant mange komponistsamarbeider og urfremføringer.

Nils Henrik Asheim – organist

Nils Henrik Asheim er en organist av ypperste merke i Norge –han ble nylig utnevnt til Ridder av 1. klasse for sitt arbeid med musikk i Norge, og nyter stor respekt og anseelse både som musiker, komponist og formidler.
Til tross for en mangesidig og stilistisk variasjon, har Asheim sin personlige og gjenkjennelige tone, som har kommet til uttrykk i blant annet OL-fanfaren, bryllupsmarsj for kronprinsparet, orkestermusikk, verker for enkeltinstrumenter eller kammerensembler.

For sin kunstneriske innsats har Asheim vunnet utallige prestisjetunge kultur- og musikkpriser. To ganger har han vunnet både Spellemannsprisen og Norsk Komponist-forenings «Årets verk», han har vunnet Lindemanprisen, Edvard-prisen, Arne Norheims komponistpris og 2. pris ved Unescos «Rostrum» i Paris. Han har vært nominert til Nordisk råds musikkpris, og han er tildelt både Stavanger kommunes og Stavanger Aftenblads kulturpris.

Ståle Storløkken – organist og jazzmusiker

Utdannet fra Jazzlinja ved musikkonservatoriet i Trondheim (1988-1992), hvor han tidlig ble fascinert av og begynte å spesialisere seg på bruk av elektroniske instrumenter innen jazz og improvisert musikk. Han har også spilt kirkeorgel parallelt med at han begynte å spille piano i 12-års alderen.
Ståle Storløkken spiller to konserter under Soddjazz 2019, først med Elephant9 på lørdag, og så setter han seg på orgelkrakken ved det nye kirkeorgelet i Sakshaug kirke på søndag. Vi gleder oss.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev