Torsdag 24. nov 2022 kl. 19:30

Tribute to Hank Mobley

Asker Jazzklubb / Lancelot
Asker

Tribute til Hank Mobley-sekstetten ble først presentert på jazzfestivalene i Kongsberg i 2008 og Oslo i 2008. Kongsberg Jazzfestival igjen i 2014, på Jazzfestivalen i Saulkrasti (Latvia) i 2016 og tilbake på Kongsberg Jazzfestival i 2017. Bandet har også hatt konserter i Riga og ved Saulkrasti-festivalen i Latvia. Sekstetten har vært presentert i tre utgaver: en helnorsk, en norsk men med de danske og svenske bassistene Mads Winding og Hans Backenroth og en norsk/latvisk. I tillegg til nevnte festivaljobber, har både den norske og norsk/latviske utgaven hatt noen miniturneer i Norge, senest i 2016 hvor en konsert på Lancelot inngikk.

Høsten 2022 samles den norske utgaven igjen, og kan igjen presentere «nye» komposisjoner med den svært svingende og miljøskapende musikken fra tenorsaksofonisten Hank Mobley, med et par innslag av hans sidemann på mange plateinnspillinger, trompeteren Lee Morgan

Roy Nikolaisen, trompet
Kjell Gunnar Hoff, tenorsaksofon
Staffan William-Olsson, gitar
Magne Arnesen, piano
Agnar Aspaas, bass
Tom Olstad, trommer

”Hank Mobley is the most lyrical saxophonist I’ve ever heard. He sang into his horn”. Benny Golson

Tenorsaksofonisten Hank Mobley skulle komme til å leve et liv i skyggen av de to største tenorsaksofonistene på 1960 – og 70-tallet. Hans spill ble ofte fremstilt som en noe mindreverdig utgave av Sonny Rollins, og i hans periode som sidemann til Miles Davis (1961), ble han på tilsvarende måte nedvurdert i forhold til den han etterfulgte, nemlig John Coltrane. Først etter sin død har hans tenorspill og hans mange komposisjoner gradvis fått den respekt og heder som han fortjener, som en av de fremste hardbop-tenorister på 60-tallet. Se også: http://en.wikipedia.org/wiki/Hank_Mobley

Tribute til Hank Mobley-sekstetten ble først presentert på jazzfestivalene i Kongsberg i 2008 og Oslo i 2008. Kongsberg Jazzfestival igjen i 2014, på Jazzfestivalen i Saulkrasti (Latvia) i 2016 og tilbake på Kongsberg Jazzfestival i 2017. Bandet har også hatt konserter i Riga. Sekstetten har vært presentert i tre utgaver: en helnorsk, en norsk men med de danske og svenske bassistene Mads Winding og Hans Backenroth og en norsk/latvisk. I tillegg til nevnte festivaljobber, har både den norske og norsk/latviske utgaven hatt noen miniturneer i Norge, senest i 2016. NRK gjorde direkteopptak av konserten under Oslo Jazzfestival.

Høsten 2022 samles den norske utgaven igjen, og kan igjen presentere den svært svingende og miljøskapende musikken skapt av Hank Mobley, med noen innslag av hans sidemann på mange innspillinger, trompeteren Lee Morgan.

Roy Nikolaisen, trompet
En av Norges mest fremtredende trompetister. Med Staffan Williams-Olsson medvirket han på flere utgivelser på 90-tallet. Han spilte i NRK Radiostorbandet på flere radioinnspillinger.

Han ga selv ut Roy’s choice (Gemini Records, 2004) med bl.a. pianisten Olga Konkova og tenorsaksofonisten Knut Riisnæs, og med Jan Erik Vold/Egil Kapstad (Storytellers, 1998). Han er med i mini-storbandet Sharp 9. Har gitt ut to cd’er med den italienske gitaristen Rino Arbore, Sweet Wind og Suggestions From Space (www.noflightrecords.com). Han har også spilt på turnèer og mange konserter med Trio de Janeiro (Tom Lund og Anne Marie Giørtz).

Roy er freelance musiker med div.band. Han har vært medlem av Tribute to Mobley-bandet siden 2014.

Kjell Gunnar Hoff, tenorsaksofon
En av grunnleggerne av Kongsberg Jazzfestival. Festivalarbeidet og yrkesutdannelsen ble prioritert i over 30 år, med en tenorsaksofon nedpakket i 18 av disse. I studietiden i USA ledet han egne grupper foruten å være medlem av Washington State University Big Band. Etter å startet på nytt med bl.a. egen kvintett med gitaristen Halvard Kausland, var han bl.a. i 2006 engasjert på Kongsbergfestivalen med Kausland og latviske Madars Kalnins trio og i 2011 med bl.a. Bodil Niska. Med i både den internasjonale og norske utgaven av Tribute to Hank Mobley fra starten.

Staffan William-Olsson, gitar
Opprinnelig fra Gøteborg, men kom til Norge allerede i 1986. En av Norges fremste gitarister. Han er leder av mini-storbandet Sharp Nine, fast medlem av The Real Thing, og ellers svært aktiv på jazzscenen i ulike sammenhenger. Han har også samarbeidet med saksofonistene Bob Berg, Lee Konitz og trompetern Palle Mikkelborg. Mange artister og storband har også hatt gleden av Staffans musikalitet, som arrangør og orkesterleder. Staffan har mange plateutgivelser, både som leder og som sidemann.

Magne Arnesen, piano
Opprinnelig fra Tønsberg. Han tilhører i dag eliten av landets jazzpianister. Foruten å lede egen gruppe, har han de siste årene også spilt med tenorsaksofonistene Knut Riisnæs, Dave Edge, Rune Nicolaysen og Bodil Niska, foruten i mange ulike klubbsettinger. Internasjonalt har han akkompagnert tenorsaksofonistene Scott Hamilton og Harry Allen. Han er pianist på CD-innspillingen In Our House (Helle Brunvold og Halvard Kausland). Han har dessuten gjort innspillinger med trommeslageren Roger Johansens Trio og sangerinnen England Brooks.

Magne har også vært med i den norske utgaven av Tribute to Hank Mobley

Agnar Aspaas, bass
Deltidsstudier Østlandets Musikkonservatorium. Spilt med bl.a. Ola Calmeyer, Ole Jacob Hansen, Ditlef Eckhoff, Halvard Kausland, Hans Mathisen, Kjersti Stubø, Louis Stewart og Randy Johnston. Er med på CD-innspillingene: Good Bait (2002) (Hans Mathisen/Halvard Kausland), In our House (2009) og med trompeteren Erik Tormod Halvorsens Social Call (2018).

Agnar har også tidligere vært med i den norske utgaven av Tribute to Hank Mobley

Tom Olstad, trommer
En av Norges mest benyttede trommeslagere. Fast med i kvartetten til tenorsaksofonisten Knut Riisnæs. Olstad har spilt med de fleste norske jazzmusikere og har også vært medlem av Radiostorbandet. Dessuten 16 år med Kjell Karlsens orkester. Hans første album i eget navn var Changes for Mingus med egne komposisjoner inspirert av bassist og orkesterleder Charles Mingus.Han har dessuten deltatt på mange norske innspillinger som sidemann.

Han har også spilt med internasjonale storheter som Art van Damme, Art Farmer/Kenny Drew, Benny Bailey, James Moody, Eddie Harris og Bernt Rosengren.

Tom har tidligere også vært med i den norske utgaven av Tribute to Hank Mobley.

Billettsalg ved inngangen 150/100

Pris:
Medlem 100. Ordinær 150.

Billettsalg ved inngangen

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev