Fredag 26. apr 2019 kl. 18:00

Tor Haugerud Solo

Soddjazz / Inderøy Kulturhus
Inderøy

Tor Haugerud sitt soloprosjekt er et dykk ned i klangenes og rytmenes verden. Musikken er dels komponert, dels improvisert, der skisser og rammer blandes med improvisasjon og der lyden og det totale soundet er motoren.

Haugerud betrakter trommene på en ganske annen måte enn i tradisjonell forstand og nye innfallsvinklerog teknikker tas i bruk. Det spilles på et utvidet trommesett med lyse og dype skarptrommer, egenartede cymbaler, kinesiske håndtrommer og til og med pauker! Uttrykket har stor spennvidde, fra det sarte minimalistiske til det kraftfulle og pulserende.

Tor Haugerud har nettopp sluppet soloalbumet Råsane på det Trondheimsbaserte plateselskapet Particular Recordings Collective. Råsane består av mange korte historier og en lang odyssé, og albumet danner utgangspunktet for solokonserten.

Tor Haugerud er en meget aktiv musiker som er involvert i mange grupper og prosjekter som Oscar Grönberg trio, EnEnEn og Alpaca Ensemble foruten opptredener med Trondheim Jazzorkester. Haugerud har turnert ogspilt i de fleste verdenshjørner og med de flotteste musikere fra inn -og utland, ikke minst trondheimskollegaene Eirik Hegdal, Michael Duch og Oscar Grönberg. Hanhar også komponert musikk til teater-og danseforestillingerfor Cirka Teater, Teater Fot og Mia Habib/Rohde Aas, foruten musikktil sine egne band.

Haugerud har tidligere spilt solokonsert på Soddjazz, i 2007, og ser virkelig frem til å spille solopptreden igjen!

Tor Haugerud – perkusjon

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev