Onsdag 16. sep 2015 kl. 19:00

Tiril og Billie – fra en fan til en diva

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Sandvika

Landets ypperste jazzmusikere medvirker i denne kjærlighetserklæringen til Billie Holiday. Urpremiere i Bærum Kulturhus.

I 2015 er det hundre år siden Billie Holiday ble født. Holiday ble en av verdens mest innflytelsesrike vokalister og har betydd veldig mye for veldig mange, blant dem den 25 år gamle vokalisten og skuespilleren Tiril Heide-Steen. Heide-Steen markerer jubileet med en musikalsk kjærlighetserklæring til Billie Holidays musikk i form av en nyskrevet konsertforestilling.

Bille Holiday vokste opp på et bordell i Baltimore. Tiril er blond, blåøyd og oppvokst i Bærum. Hele 75 år, skiller de to. Forskjellene er store, men lidenskapen den samme; jazz. Datteren til Harald Heide-Steen har vokst opp i et hjem der musikken stod sentralt, og jazzen i særstilling.

Dette er en konsertforestilling om kontraster, og om hvor sterk kjærligheten til et musikalsk forbilde kan være. Perler fra Billie Holidays repertoar vil bli presentert i nye og norske oversettelser. Heide-Steen akkompagneres av noen av landets ypperste jazzmusikere under ledelse av pianist og kapellmester Anders Aarum.

Den anerkjente regissøren Line Fougner Christensen (kjent fra bl.a. «Hjerte til Hjerte» med Linn Skåber) har i samarbeid med Heide-Steen utarbeidet en hjertevarm forestilling, som tar for seg kontrastene mellom en fan og en diva – på godt og vondt.

Regiassistent: Frida Homlung

Foto: Kilian Munch

Den musikalske hyllesten har urpremiere den 16. september i Bærum Kulturhus.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev