Torsdag 16.mar 2017 kl. 20:00

KARIN BOYE SÅNGER – Benedicte Torget og Øystein Sevåg

Urijazz / Nøtterøy Kulturhus
Nøtterøy

«Vidunderlig vakkert», skrev Aftenposten. Torgets stemme og Sevågs pianospill får Karin Boyes dikt til å gløde. I dette kritikerroste og prisbelønte prosjektet formidles musikk bortenfor sjangere i et sjeldent levende samspill. Sammen med en strykekvartett blir dette en sanselig opplevelse.
Benedicte Torget og Øystein Sevåg har brukt fire år på å nå inn til kjernen av diktene til en av Sveriges største poeter. De har med følsomhet gått inn i hvert dikts univers og gitt det et eget musikalsk rom der tonene ledsager ordene, slik at noe nytt og stemningsfullt oppstår. Det er som å gå på oppdagelsesferd i noe som er både velkjent og fremmed.
Aftenposten skriver i sin omtale av albumet: «Når de tar for seg et av Boyes mest kjente dikt, «Javisst gör det ont», er det som om du føler smerten. Det er som om musikken følger ordene og ordene bader seg i musikken der begge deler taler for seg. Duoen tyr aldri til lettvinte dramaturgiske grep, men lar musikk og ord finne hverandre på et mest naturlig vis. Hver tone rettferdiggjøres. Hvert ord betones med varsom innlevelse.»
Benedicte Torgets vakre, distinkte stemme betoner hvert ord krystallklart og følsomt, mens musikkens melodiske skjønnhet gir ordene forsterket betydning. Torget og Sevåg har samarbeidet på flere album de siste årene. Øystein Sevåg er et kjent navn for vestfoldinger, da han i mange år var bosatt i Stokke. Sevåg har et navn innenfor sin sjanger, og hans plater er gitt ut i 100 land.

Benedicte Torget (vokal), Øystein Sevåg (piano)
Strykekvartett: Nils Thore Røsth (fiolin), Marius Nåvik (fiolin),
Bendik Foss (bratsj), Hilde Skomedal (cello)

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev