Lørdag 04. apr 2020 kl. 16:00

Pinquins + Christian Meaas-Svendsen

Urijazz / Galleri Galleberg
Tønsberg

I SAMARBEID MED NONFIGURATIV MUSIKK

Christian Meaas Svendsen (f. 1988) er født og oppvokst i Kongsberg. Han er uteksaminert med bachelor i jazz/improvisasjon samt et toårig fordypningsstudium i klassisk musikk ved Norges Musikkhøgskole. Blant hovedprosjektene hans finner vi Duplex, hans eget hjertebarn Nakama samt JazzIntro-vinneren Mopti.
Christian jobber også mye med soloformatet, og forsøker å utvikle og bruke tradisjonelle og originale “utvidede teknikker” med bue(r) og egen kropp som utgangspunkt.
Lyd og musikk er relasjoner, og kontrabassen er et fysisk instrument som kan tilnærmes på så mange andre måter enn den tradisjonelle måten å spille det på. Christian mener at lyd og bevegelse er én og samme ting og at disse to komponentene allerede ligger latent i hverandre: Vi ser med ørene og ­hører med øynene. Solo-musikken hans dreier seg om å bruke ­tradisjonelle verktøy for å skape ukonvensjonelle lyder i frie hendelsesforløp. Det er musikk som handler om energi, om å bruke alt av det man er for å skape en opplevelse der syn og hørsel fungerer som likeverdige størrelser.

PINQUINS er en grenseoverskridende og eksperimentell slagverktrio med base i Oslo. Trioens hovedfokus er på samtidsmusikk, og deres målsetning er å utfordre publikum og utvide formatet de jobber innenfor. De jobber i tette samarbeid med komponister og utøvere innenfor samtidsmusikk så vel som andre genre. Med sitt svært visuelle repertoar og sin unike sceniske tilstedeværelse, har trioen gjort seg bemerket som et av de mest innovative, nyskapende og ledende ensemblene på den norske samtidsmusikkscenen.
På Galleri Galleberg kommer Pinquins til å fremføre stykket «Almost Every­thing» av Lasse Marhaug. Stykket er et forsøk på å overføre kvaliteter fra elektronisk støy-musikk til et rent akustisk uttrykk og er både en auditiv og visuell fest for sansene.

Sigrun Rogstad Gomnæs
​Johanne Byhring
Ane Marthe Sørlien Holen

​​BILLETTER 150,- BARN/UNGDOM 50,-

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev