Onsdag 14. feb 2018 kl. 20:00

Petter Wettre Kvintett

Urijazz / Tønsberg og Færder Bibliotek
Tønsberg

OBS! Konserten er flyttet til biblioteket.
«Don’t try this at home» – en hyllest til Michael Brecker

Petter Wettre er opprinnelig sandefjording og spiller hos Urijazz stadig vekk. Petter er en særlig kreativ og aktiv musiker som skaper album og konserter med utrettelig energi. Men alt har et opphav, og en av Petters viktigste inspirasjonskilder ved siden av John Coltrane er den amerikanske saksofonisten Michael Brecker.

I år er det 10 år siden Michael Brecker gikk bort. Michael Brecker var en av de mest innflytelsesrike musikerne i sin generasjon, uavhengig av sjanger og instrument. Han var av mange ansett som den viktigste saksofonisten siden John Coltrane. Trass i sin tidlige død bare 57 år gammel etterlot Brecker seg en enorm musikalsk arv som spenner fra et jazzrock/fusion-repertoar til småbandjazz. Han ble også benyttet som gjestesolist på utallige innspillinger med «alle» de store amerikanske artistene. Det er simpelthen umulig å være musikkinteressert i dag uten å ha blitt direkte berørt av Breckers saksofonspill eller noen av de over 900 studioinnspillingene han medvirket på.
«Michael Brecker er ene og alene årsaken til at jeg spiller saksofon!», sier Petter Wettre selv. Denne konserten, som første gang ble framført ved Oslo Jazzfestival i 2017, er en hyllest til musikeren, saksofonisten og komponisten Michael Brecker slik vi kjenner han fra hans utgivelser som bandleder. Dette blir en av disse «Var du der?»-kveldene som man vil snakke om i lang tid fremover.

Petter Wettre – saksofoner
Hans Mathisen – gitar
Jørn Øien – piano
Daniel Franck – bass
Hermund Nygård – trommer

Billetter kr 250
Urijazz-medlem kr 200
Urijazz-ungdom gratis

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev