Torsdag 09. aug 2018 kl. 19:00

Parkjazz: Bill Evans/Ulf Wakenius Project

Parkjazz DA / Brekkeparken
Skien

Vi avslutter årets Parkjazz med et smell!

Den amerikanske stjernesaksofonisten, Bill Evans (Miles Davis, Mahavishnu Orchestra m.fl.), og den svenske gitarguruen, Ulf Wakenius (Oscar Peterson, Pat Metheny, Michael Brecker m.fl.), har invitert med seg den amerikanske trommemagikeren, Keith Carlock (Sting, Toto, Steely Dan m.fl.) og norske Per Mathisen (Mike Stern, Alex Acuna m.fl.), kjent som selveste “Bass Viking”, til denne kvartetten som garantert gir publikum et hakeslipp de sent glemmer.

Det er et ekstremt musikalsk trøkk, fantastisk virtuose musikere og et samspill i verdensklasse. Musikken er hovedsaklig komponert av Evans og Wakenius og hentes fra deres lange internasjonale karrierer, en herlig blanding av jazz, jazzrock, funk, fusion, rock og mye, mye mer.

Bill Evans (saxofoner): Født 1958, spilte i bandet til Miles Davis på 1980 tallet allerede som 22 åring og har etter det hatt en fantastisk solo karriere med 2 Grammy nominasjoner, gitt ut over 17 solo album og turnerer konstant verden over med sine egne band og konstellasjoner. Var medlem i Mahavishnu Orchestra og Elements og har jobbet med verdens-stjerner som: Herbie Hancock, John McLaughlin, Mick Jagger etc. etc.

Ulf Wakenius (gitar): Født 1958, spilte i bandet til Oscar Peterson så lenge som 10 år og har blitt karakterisert av Peterson som en av verdens aller beste jazzgitarister. Har samarbeidet med storheter som: Pat Metheny, Michael Brecker og Niels Henning Ørsted Pedersen.

Keith Carlock (trommer): Født 1971, trommeslager som har spilt og spiller med Sting, TOTO, Steely Dan, James Taylor, John Mayer blant mange andre. Kåret i Modern Drummer magasinet til årets beste Pop, Fusion og allround trommis i 2009.

Per “Bass Viking” Mathisen (bass): Født 1969, norges svar på Jaco Pastorius på el.bass og Niels Henning Ørsted Pedersen på kontrabass. Har spilt i så mange som 35 land og gitt ut så mange som 13 CD’er i eget navn og som produsent. Spilt konserter med superstjerner som Mike Stern, Alex Acuna, Gary Husband, Bill Bruford etc.

CC: 150,-/100,- (medlemmer av Skiensjazzdraget)

Barn under 16 år: gratis

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev