Onsdag 24.mai 2017 kl. 20:00

My Buddy – en hyllest til Chet Baker

/
Oslo

Hvem var Chet Baker? 24. mai kl. 20:00 kan du få noen svar på dette gjennom korte fortellinger akkompagnert av hans musikk. Det er artisten Trond Haugmark som står i bresjen for denne fortellerkonserten.

Dette er ikke noen konkurranse med Chet Baker, det er en hyllest til Chet Baker som var en av jazzens fremste utøvere i det forrige århundre.
Jazztrompetisten og vokalisten dannet skole for en lang rekke jazzmusikere på 1950-tallet og de siste ti årene han levde fram til 1988. At balladene ble tryllet fram av en mann som levde et hardt liv hele veien, er nesten utrolig.

Haugmark beskriver musikken til Chet Baker som tilgjengelig og følsom. Dette er ikke vanskelig jazz. Chet Baker sang i tillegg til å spille trompet. Han forklarer at repertoaret er hentet i fra Chet Baker Sings, et album utgitt i 1954 preget av melodiøse og harmoniske melodier. Han var kanskje en av jazzens største lyrikere.

Haugmark har lenge vært fascinert av Chet Baker og hans univers der jazzens standardrepertoar framføres på en lavmelt og svært personlig måte.
– Han nesten hvisket fram teksten, eller sang lavt og hest. I kvartetten sammen med pianist Helge Nysted, trommeslager Thomas Hvale, bassist John Børge Askeland og trompetist Arne Hiorth gjenskaper de dette uttrykket i Chet Bakers ånd. Hyllesten er basert på inspirasjon snarere enn imitasjon.

Haugmark ga selv ut albumet My Reverie i 2015 og kom ut med singelen Drive i 2016. I den senere tiden har han jobbet med fortellerkunst og denne produksjonen er et resultat av dette.

Ide, tekst og produksjon: Trond Haugmark
Musikalsk leder: Helge Nysted
Foto: Kay Arne Johansen

Sted: Teaterkjellern i Akergata 38, Oslo, http://www.teaterkjellern.no/
Konsertstart kl. 20:00.
Det er åpen bar og muligheter for å kjøpe mat.

Billettpriser
Forhåndskjøp: 200kr + bill.avg
Student: 150kr
I døra: 250kr

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev