Lørdag 09.sep 2017 kl. 16:00

Konkova / Thoresen + Olga Konkova trio

Oslo Jazzforum / Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Oslo

Denne konserten blir en dobbeltkonsert – i første sett:
Olga Konkova – piano
Jens Thoresen – gitar

hvor Olga Konkova og Jens Thoresen følger opp suksessen fra juleplaten «December Songs» med en ny duoplate på Losen Records – «Old Sogns». Denne gang er det standardlåter av Kern, Jobim, Coltrane mfl. som har vært utgangspunktet for nye harmoniseringer og arrangementer eller blitt til helt nye låter.

I andre sett – Olga Konkova trio :
Olga Konkova – piano
Per Mathisen – bass
Audun Kleive – trommer

Olga Konkova trio leverer eksplosiv, moderne, hardtswingende jazz, alltid med store dynamiske kontraster og muligheter til å la musikken gå i mange ulike retninger og å leve sitt eget liv. Trioalbumet «The Goldilocks Zone» (Losen Records, 2015) er et utmerket eksempel på det. Her kaster Olga seg ut i halsbrekkende partier for i neste øyeblikk å flyte rundt i vakre, rolige musikalske landskap. Hun har gitt ut en lang rekke kritikerroste plater og spilt i mange forskjellige land med verdenskjente jazzmusikere som: Jon Christensen, Adam Nussbaum, Ralph Peterson, Bill Bruford for å nevne noen.

Med i trioen og på platen er en av Norges aller mest etterspurte bassister, Per Mathisen. Han har spilt konserter i over tretti land med noen av verdens aller mest kjente jazzmusikere, blant mange andre: Alex Acuna, Terry Lyne Carrington, Geri Allen, Bill Evans. Mathisen har gitt ut så mange som tolv kritikerroste plater i eget navn eller som bandmedlem.

Trommeslageren Audun Kleive utgjør siste del av trioen. Kleive har i mange år vært og er Norges desidert mest markante trommeslager. Har sin helt egen stil og er en mester i å farge musikken med orginale grooves og funky beats. Han har i løpet av sin musikerkarriere spilt med alt som kan krype og gå av kjente musikere her i landet, blant annet Terje Rypdal og Ronny Le Tekrø. Audun er med i den verdenskjente trioen JøKleBa, og har utgitt egne plater som soloartist.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev