Mandag 04. feb 2019 kl. 20:00

Klassisk på Victoria: Engegårdkvartetten

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Classical music meets jazz in an informal and friendly setting

Mandag 4. februar kl. 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 390/290

Til den andre konserten i serien Klassisk på Victoria kommer herlige Engegårdkvartetten sammen med en haug med gjester. Arrangørene Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand inviterer til sjangersprengende konsertkvelder på Victoria hele våren! Duoen setter skaperglede og spillegleden i høysetet, og setter fantastiske utøvere av klassisk musikk sammen med musikere fra “friere” sjangere. Her skal man oppleve kammermusikk i en litt mer uformell og avslappet atmosfære med fokus på kommunikasjon, overraskelser og kreativitet.

Engegårdkvartetten ble raskt etter dannelsen i 2006 et av de mest ettertraktede kammermusikk-ensemblene i Norge. Kjent for sine mange modige og friske tolkninger av det klassiske repertoaret er kvartetten det perfekte utgangspunktet for målet med å åpne opp musikken og invitere nye stemmer inn. I tillegg er medlemmene kjent som engasjerte formidlere med fokus på gode møter med musikken. De har blant annet jobbet med Leif Ove Andsnes, Christian Ihle Hadland, Emma Johnson og folkemusikeren Nils Økland, i tillegg til å være arrangører av Lofoten International Chamber Music Festival og involvert i Oslo Quartet Series.

Klassisk på Victoria har et åpent program, men ganske sikkert er det at det skal fremføres nyskrevet musikk, en førstegangs- eller andregangsframføring av et nytt verk. Før i tiden var det også en tradisjon blant klassiske musikere å “debutere” i Universitetets aula. Den tradisjonen vil Klassisk på Victoria ta tilbake, og vil hver gang presentere en debuterende utøver i samarbeid med utdanningsinstitusjonene våre.

Du vil også oppleve prima vista-, eller bladspill, som vel er det nærmeste klassisk kommer en jam session. Her får musikerne utdelt noter og spiller musikken uten å ha sett den på forhånd. Litt som å sette utfor en slalombakke uten å ha sett løypa på forhånd, og like spennende for alle!

Dette skal bli en spennende vår for det klassiske og improviserende feltet – samspilt!

Arvid Engegård – fiolin, Alex Robson – fiolin, Juliet Jopling – bratsj, Jan Clemens Carlsen – cello

Engegårdkvartetten støttes av Norsk Kulturråd

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene i serien!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev