Torsdag 18. jan 2018 kl. 19:00

Katia Guerreiro

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Line up:

Katia Guerreiro: voice
Luís Guerreiro: Portuguese guitar
João Veiga: Classical guitar
Fernando Júdice: Acoustic bass

En av Portugals mest kjente fado-sangere kommer til Oslo sammen med sitt fantastiske band! Hun mottok strålende kritikker både i inn-og utland for sitt seneste album «Até Ao Fim», og blir i januar å se på Cosmopolite for fjerde gang.

Fado betyr skjebne, og få kan uttrykke de sterke følelsene like inderlig som Katia Guerreiro, en sanger som med sin varme og dype stemme synger med bittersøt vemodighet og nostalgi, til gitarenes myke melodier.

Med seg har Guerreiro et knippe håndplukkede musikere. Hun går for å være en ledende utøver i et felt som har tradisjoner tilbake til midten av 1800-tallet i Portugal, og som er blitt en kulturell eksportvare.

Fado har en lang historie med røttene i Portugals historie som sjøfarernasjon, noe som merkes både i harmoniene og i tekstene om kjærlighet, hjemlengsel, smerte og glede. Musikken henter inspirasjon fra Portugals tidligere kolonier, framfor alt Brasil, som videre blandes med lokal portugisisk folkemusikk og veves sammen med ulike poetiske tradisjoner. Sterkt forankret i den portugisiske kulturen, ofte sammenkoblet med «saudade», det portugisiske vemodet, og med grobunn i tider preget av fattigdom og lidelse har fado blitt en del av landets og befolkningens identitet.

Konserten er i samarbeid med Pastel de Nata.

Dørene åpner: 19.00
Konsertstart: 20.00

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev