Søndag 17. sep 2017 kl. 20:00

Kampenjazz: The Way Ahead

Kampenjazz / Cafeteateret
Oslo

André Roligheten: saksofoner/bassklarinett, Kristoffer Alberts: saksofoner, Niklas Barnö: trompet, Mats Äleklint: trombone,, Mathias Ståhl: vibrafon,, Ola Høyer: kontrabass, Tollef Østvang: trommer

André Roligheten har etablert seg som en av de aller sterkeste stemmene på treblåsere i ung norsk jazz. Med bakgrunn fra den JazzINTRO-vinnende duoen Albatrosh kom han fra Skien – og han så seg aldri tilbake.

Sammen med trommeslager Tollef Østvang har saksofonisten satt sammen en septett bestående av det aller fremste av norske og svenske jazzmusikere med dyp kjærlighet for og innsikt i 1960-tallets improvisasjonsmusikk.

Bandet ble startet i 2008 og spiller egenskrevet og arrangert musikk inspirert av blant annet Archie Shepp, Ornette Coleman og John Coltrane. Med et helt eget uttrykk og særpreg har bandet funnet fram til essensen i den arrangerte musikken som feilaktig ble omtalt som frijazz. Musikk som oppsto for drøyt femti år siden.

Sterke melodier og kollektiv improvisasjon står i sentrum når The Way Ahead peker ut veien framover!
Foto::MATS ÄLEKLINT OG NIKLAS BARNÖ: HEIKO PURNHAGEN, TOLLEF ØSTVANG: THOR EGIL LEIRTRØ, ANDRÉ ROLIGHETEN: SVEN-KÅRE EVENSETH, OLA HØYER OG KRISTOFFER ALBERTS: PETER GANNUSHKINMATTIAS STÅHL: MATTIASSTAHL.COM

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev