Onsdag 26. feb 2020 kl. 20:00

Jenny+Ingrid Kollokvie

Dokkhuset Scene / Dokkhuset
Trondheim

Jenny+Ingrid er en komponerende duo som skriver musikk inspirert av ulike bøker, og arrangerer det for jazzorkestre med varierende besetning. Det første prosjektet var inspirert av Roald Dahls kjente bok “Dustene” og ble tatt svært godt imot av publikum da det ble spilt i 2018.

Neste prosjekt, som kommer i 2020, er inspirert av Tove Janssons Mummibøker. Musikken skaper den karakteristiske stemningen som er beskrevet i bøkene gjennom å leke med momenter fra eldre og moderne jazz, ambient, frijazz og teatermusikk og tolker deretter de ulike skikkelsene og landskapene i historien.

Mye av inspirasjonen er hentet fra musikere og band som Trondheim Jazzorkester, Dingobats, Ensemble Denada, Shannon Mowday, Eirik Hegdal, MMO-ensemble og Erlend Skomsvoll.

Jenny+Ingrid består av Jenny Frøysa og Ingrid Skåland Lia som møttes på jazzlinja ved Sund Folkehøgskole i 2016, og studerer nå utøvende jazzmusikk på henholdsvis NTNU Jazzlinja og Norges Musikkhøgskole.

I deres nyeste prosjekt spiller noen av Norges mest spennende og lovende unge jazzmusikere fra begge disse studentmiljøene. Dette samarbeidet på tvers av bymiljøene gir et godt bilde på hvordan norsk jazz kommer til å låte i årene fremover.

Musikerne har allerede gjort seg kjent i kritikerroste band som Skurkar, han gaiden, I Like to Sleep, Mall Girl, Damata, Leirblaa, Kongle Trio og Passe Planta, for å nevne noen.

Jenny+Ingrid Kollokvie 2020 består av:
Jenny Frøysa – barytonsaxofon og bassklarinett, komposisjon
Ingrid Skåland Lia – sopransax og vokal, komposisjon
Oscar Andreas Haug – trompet
Ragnhild Moan – vokal
Amund Storløkken Åse – vibrafon og klokkespill
Torstein Slåen – gitar
Nicolas Leirtrø – kontrabass og barytongitar
Veslemøy Narvesen – trommer og sag
August Glännestrand – trommer

Arr. Dokkhuset Scene

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev