Søndag 10. feb 2019 kl. 15:00

Jazzbarna inntar Sentralen

Improbasen / Sentralen
Oslo

Søndag 10. februar starter er åpningsdagen for en ny konsertserie på Sentralen!

Konsertene arrangeres av Improbasen, som presenterer unge jazztalenter på svært høyt nivå, og har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz. Den nye konsertserien er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Her går de yngste jazztalentene skikkelig i dybden, og presenterer kompleks jazz på internasjonalt nivå.

De fleste er elever ved Improbasen, men enkelte av konsertene vil også bli toppet med gjester fra inn- og utland. Samtidig fortsetter konsertene på Kafé Hærverk, og flaggskipet Barnas Jazzscene på Victoria.

På den første konserten får vi høre saxofonisten Lina Mosli Sæther (12), pianisten Melina Bjørndal (12), bassisten Guro Frøseth (13), og trommeslageren Una Stenbråten Harildstad (11).

Dette er barn som med ulike konstellasjoner har turnert i Sveits og Japan, spilt konserter i Italia og Portugal, og medvirket på metodikkpresentasjoner for tunge fagmiljøer.

Det forventes at serien vil bidra til å løfte fram en ny generasjon jazztalenter. Konsertene fortsetter med nye grupper hver måned fram mot sommeren.

Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev