Onsdag 13. sep 2017 kl. 20:00

JAN GUNNAR HOFF TRIO MED AUDUN KLEIVE OG ANDERS JORMIN BLIR DET TRØKK

Urijazz / Café-m, St. Olavs gt 22
Tønsberg

Jan Gunnar Hoff har spilt hos Urijazz ved en rekke anledninger og i ulike band. Han var her sammen med Audun Kleive allerede i 1994, og nå altså med Anders Jormin, som gjestet oss to ganger på 90-tallet. Rolf produserte i 2000 en konsertserie for Urijazz, i samarbeid med kulturhusene i Sandefjord og Skien, kalt «Jazzens århundre». Fem pianister fra ulike stilepoker presenterte et tverrsnitt av jazzmusikken fra det 20. århundret. Jan Gunnar var en av de utvalgte (Morten Gunnar Larsen, Einar Iversen, Egil Kapstad og Olga Konkova de andre fire). I januar i år ble det en ekstrakonsert hos Urijazz med Jan Gunnar, den strålende gitaristen Mike Stern samt Per Mathisen og Audun Kleive. Jan Gunnar Hoff er en av de mest sentrale jazzpianistene i Norge gjennom tidene. Han fikk Buddy-prisen i 2014 og er også kjent for sitt engasjement i Bodø, med blant annet festivalen Bodø Jazz Open i januar/februar. Han har vært jazzutøver siden 1976, fikk sin utdanning ved jazzlinja i Trondheim i 1989 og studerte seinere komposisjon i Oslo. I 2001 spilte han med Pat Metheny i Molde med stor suksess, og Mike Stern har vært en følgesvenn fra 2006. I 2005 skrev Hoff tingingsverket til Vossa Jazz. Han har også hatt Mathias Stubø i bandet og spilte på vår jubileumskonsert i 2009.

Audun Kleive kjenner vi som en intens og kreativ trommeslager. I konserten med Scheen Jazzorkester i biblioteket i april presenterte han seg også som en svært habil og spennende komponist – for stort ensemble.

Anders Jormin er en fantastisk bassist, nå også professor i improvisasjon ved Musikhögskolan i Gøteborg. Han har spilt med en rekke norske musikere og er med i Bobo Stensons trio. Tilbake i 1991 utga han sitt flotte soloalbum «Alone», og i 2013 rolige «Provenance», i duo med broder Christian Jormin på piano.

Jan Gunnar Hoff – piano
Anders Jormin – bass
Audun Kleive – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev