Lørdag 16. okt 2021 kl. 20:00

Improverk: Frode Gjerstad & Isach Skeidsvoll + Karl Bjorå SOLO

Improverk / Kafé Hærverk
Oslo

Improverk er tilbake på Kafé Hærverk, og presenterer som vanlig to sett med musikk.

FRODE GJERSTAD & ISACH SKEIDSVOLL:
Frode Gjerstad er en unik figur i det norske musikklivet. Siden platedebuten med Johnny Dyani og John Stevens i 1983 har han spilt på omkring 150 plater og gjort utallige turnéer med flere av de viktigste figurene i den improviserte musikken, som Evan Parker, Derek Bailey, Peter Brötzmann, Han Bennink og William Parker. Gjerstad har samtidig vært eksepsjonelt god til å trekke frem de yngre garder, og det er en sann glede at han stadig lar seg høre i nye og friske sammenhenger, som f. eks i dette tilfellet i duo med pianofantomet Isach Skeidsvoll. Sistnevnte har i senere år bergtatt delene av norsk jazzliv som ikke vegrer seg for å trykke på de svarte tangentene, og er i norsk sammenheng et sårt trengt friskt pust duftende av Mal Waldron, Cecil Taylor og Thelonious Monk.
Sjekk ut herr Gjerstad og herr Skeidsvoll sin plate «Twenty fingers» på Relative Pitch Records. Eventuelt bare kom på Kafé Hærverk og få det rett i øregangene.

Frode Gjerstad – treblås
Isach Skeidsvoll – piano

KARL BJORÅ:
Den faste Hærverk-gjenger kan ha risikert å bli rystet av Karl Bjorå sitt eksepsjonelle gitarspill i en rekke sammenhenger; f. eks med Megalodon Collective, WIZRD, Yes Deer!, Emmeluth´s Amoeba eller hans egne Karl Bjorå´s Aperture. Når han besøker Improverk for å velsigne oss med en sjelden solokonsert er det pedal steel som skal trakteres. Dette har herr Bjorå gjort et par ganger tidligere i senere år, og det går gjetord om de omfavnende og oppslukende soniske landskapene trollmannen tryller frem. Kom og hør selv!
Karl Bjorå – pedal steel

Dørene åpner: 19.30

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev