Fredag 11.aug 2017 kl. 20:30

Helge Lien Trio – Tromsø Jazzfestival 2017

Tromsø Jazzfestival / Kulturhuset, Verkstedet
Tromsø

Det er hele 12 år siden sist Tromsø hadde besøk av Helge Lien Trio, og nå kan vi endelig glede publikum med staselig besøk av denne glimrende konstellasjonen av norske musikere.

Trioen har markert seg tydelig i utlandet de siste årene; signert på et av verdens største jazz-selskaper i Tyskland og husvarm i blant annet Japan. Helge Lien Trio blander den klassiske jazztradisjonen med det modernistiske og frie, og vi får høre et bredt spekter at stemninger og uttrykk som spinner seg rundt Helge Liens lyriske pianospill.

Helge Lien Trio er i april i år aktuell med sitt nye (og niende!) album, Guzuguzu, som har sterke røtter i Japan. Albumet åpner med, om ikke et brak, så med et bulder som nærmer seg langsomt. Gorogoro er begrepet for fjerne tordenskrall, og navnet på det majestetiske førstesporet som i likhet med resten av komposisjonene er signert Helge Lien.
Titlenes tema spenner fra opplevelsen av at noe er komplett, til lyden av noe som kuttes energisk og den myke fornemmelsen av lydløst regn, shitoshito. Selv om det er tydelige variasjoner i låtenes stemning og sound, har de utgangspunkt i samme melodiske tema. En ensom blomst, Jasmine, skiller seg ut fra resten av albumet både i navn og i karakter. Her møtes det nordiske og det orientalske i en meditativ modus. Velkommen til en aften med deilig, moderne jazzmusikk som får deg til å drømme deg langt inn i komposisjonene og dialogene som oppstår mellom Lien, Berg og Johansen på scenen.

Fredag 11. august kl. 20:30 på Verkstedet i Kulturhuset.

Helge Lien – piano
Frode Berg – bass
Per Oddvar Johansen – trommer

Her kan dere høre låta «Jasmine» fra det kommende albumet: https://www.youtube.com/watch?v=23U7X0PsJEg

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev