Tirsdag 31.jul 2012 kl. 20:00

Gutvik Ukentlig: EMIL STRANDBERG (SE) / STÅLE LIAVIK SOLBERG / KETIL GUTVIK + UNGSOLOEN: Christian Meaas Svendsen

Konsertforeninga / Stein og jord
Oslo

Program tirsdag 31. juli: Stein og Jord platebar

EMIL STRANDBERG (SE) / STÅLE LIAVIK SOLBERG / KETIL GUTVIK  + UNGSOLOEN: Christian Meaas Svendsen
 

Det er ingen tilfeldighet at Emil Strandberg besøker konsertserien for tredje gang. Som representant for det ypperste av svensk improvisasjons- musikk er denne svensk-norske trioen i ferd med å bli en sikker gjenganger på Gutvik Ukentlig. Emil Strandberg är en svensk jazz/impro-trumpetare född 1980. Han har blivit omtalad för sin eftertänksamma, kommunikativa stil och sin stora ton. Inom improvisationsmusiken har han fått mest uppmärksamhet för en trio med pianisten Sten Sandell och basisten Patric Thorman (“Stockholm Sweden Polyphony”, 2009), men har också jobbat med bland andra Fred Lonberg-Holm, Paavo och Jonas Östholm. 2007 nominerades Emil till svenska radions jazzpris.

Med bassteknikker som får øyenbrynene til å danse er bassisten Christian Meaas Svendsen først ut i årets Ungsolo. 

Gutvik Ukentlig for tiende gang! 
 

2011 ble nok et suksessår for Gutvik Ukentlig. Den nye sideserien Ungsolen ble introdusert og toppklassegjester som Tobias Delius, Axel Dörner, Antoine Chessex, Lotte Anker, Okkyung Lee, Robin Hayward, i kombinasjon med mange av de beste utøverne her til lands utgjorde i sum et av de beste programmene i konsertseriens niårige historie.  Gitaristen Ketil Gutvik startet sommerkonsertserien i 2003 og har siden den gang tilbrakt sommeren i selskap med en lang rekke av de fremste improvisasjonsmusikerne dette landet kan skilte med. Fram til 2006 hadde serien tilhold i Lillebar på Blå, i 2007 ble eksepsjonelle Vulkanhallen inntatt, og i 2008 ble Monos matsted Q teppedelt og frimusikken blomstret side om side med skravvel og burgerfres. Samme år begynte serien en vandring rundt på Monohuset og tarmen ble velprøvd, såvel som historiens første backstagekonsert på Mono. I 2009 forlot vi Q og gjorde tarmen til hovedscene. Unntaket ble seriens siste konsert som var på Monos backstage, akkurat som i 2008. 

Etter noe av en nomadetilværelse i 2010 flyttet konsertserien “hjem” til Grünerløkka i 2011. Stayerpuben Tamara ved Birkelunden ble fylt med improvisert musikk hver tirsdag i seks uker.  2012: Mens vi venter på naboen starter årets serie opp på nye Stein og Jord platebar i Hammersborgtunnellen. Også i årets serie inviteres utenlandske gjester til samspill med våre egne toppspillere. John Russell, Pat Thomas, Emil Strandberg, Dominic Lash, Dave Dove, Rolf-Erik Nystrøm, André Roligheten, Lasse Marhaug, Dag Erik Knedal Andersen, Børre Mølstad, er noen av navnene publikum kan få oppleve fra 31. juli og hver tirsdag fram til 4. september.  Nytt i 2011 Gutvik Ukentlig var sideserien UNGSOLOEN. Den handler om litt yngre improvisatører som spiller eksklusive solosett, før Gutvik henter inn noen av verdens fineste improvisasjonsmusikere. Iår handler Ungsoloen om musikere som Christian Meaas Svendsen, Andreas Backer, Halvor Meling, Christian Winther, med flere.


Emil Strandberg

Ketil Gutvik
Ståle Liavik Solberg
Følg gutvik på twitter!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev