Onsdag 29. nov 2017 kl. 20:00

Ensemble Denada m. Torun Eriksen & Erlend Skomsvoll

Dokkhuset Scene / Dokkhuset
Trondheim

Ensemble Denada m. Torun Eriksen & Erlend Skomsvoll
Torun Eriksens grasiøse popkomposisjoner på roadtrip fra Berlin til New Orleans!

“Denadas store kveld»skrev Dagsavisen, og definerte premiere-konserten på Kongsberg jazzfestival som gripende. Arrangør og musikalsk leder Erlend Skomsvoll sender Torun Eriksens grasiøse popkomposisjoner på en roadtrip fra Berlin til New Orleans med reisefølge fra Ensemble Denada. Et band som er blitt godt samspilt etter adskillige mil på kryss og tvers i verden de siste 10 årene.

Ensemble Denada har det siste året justert kurs og fart til nye tider, og har utvidet samarbeidet med nye komponister og musikkarrangører. I april ble det fullt hus på Ronnie Scott’s i London med Arild Andersens musikk i ny drakt. Nå har bandets kurator Anders Eriksson fått med seg sine bandkollegaer på et samarbeid med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll. Et samarbeid som hadde premiere på Kongsberg jazzfestival i juli, og fikk strålende ovasjoner fra publikum. “En vilje, inderlighet og energi som var gripende”, skrev Dagsavisens Roald Helgheim i sin anmeldelse.

Utgangspunktet for prosjektet er Torun Eriksens nye album «Grand White Silk», og idéen har vært å utfordre et av jazzens klassiske formater med nye musikalske idéer og referanser. Resultatet er blitt et uttrykk der superelegant popestetikk bobler sammen med vindskeiv euro-jazz og sørstats-dampende soul. Noen kan høre EST, andre hører norsk folkemusikk, andre jubler over deilige guilty pleasure-sekvenser med discojazz og kjappe blåseriff. Men jazz er det okke som, og arrangør Skomsvoll har satt av godt med plass i partiturene til Ensemble Denadas formidable instrumentalsolister.

Erlend Skomsvoll (musikalsk leder), Torun Eriksen (vokal)

Frank Brodahl (trompet, piccolotrompet)
Marius Haltli (trompet, kornett)
Anders Eriksson (trompet, flygelhorn, althorn)
Even Kruse Skatrud (trombone, basstrompet, sousafon)
Nils Andreas Granseth (trombone)
Frode Nymo (altsaks, sopransaks)
Børge-Are Halvorsen (altsaks, fløyter)
Atle Nymo (tenorsaks, bassklarinett)
Shannon Mowday (baritonsaks)
Olga Konkova (piano)
Jens Thoresen (gitar)
Per Mathisen (bass)
Håkon Mjåset Johansen (trommer)
Thor-Ivar Lund (lyd)

Ensemble Denada drives av Østnorsk jazzsenter med tilskudd fra Norsk kulturråd.
Produksjonen er støttet av NOPA.

Arr: Dokkhuset Scene

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev