Søndag 01. sep 2013 kl. 19:00

Ensemble Denada. Bærum kulturhus 10 år

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Sandvika

Bærum Kulturhus fyller 10 år i september 2013. Dette skal feries med et strålende flott jubileumsprogram. Selve dagen markeres med åpent hus søndag 1. september: Gratiskonserter, «jubileumsbilletter» til kr. 10,- til hele jubileumsprogrammet, kaffe og kaker i kafeen kr. 10,-  samt stor konsert med Ensemble Denada på kvelden med kun kr. 10,- billetter.

 

Velkommen!

ENSEMBLE DENADA spilte sin første konsert noensinne i gamle Sandvika Kino under navnet Norske Store i 2000. I dag har bandet vunnet tysk Grammy og har spilt i 10 land verden over, fra New Delhi til New York.

Det er kombinasjonen av et sterkt musikerkollektiv og Helge Sundes fremragende komposisjoner som har lagt grunnlaget for suksessen. Bandet står for en fornyelse av hvordan et stort jazzensemble kan høres ut, men uten at de klassiske storbandkvalitetene er borte – her er dynamikk, tett ensemblespill, fremragende solister og kammerspill eller fysisk råstyrke etter behov.

Flertallet av musikerne i Ensemble Denada har et spesielt forhold til Sandvika med Musikkflekken, gamle Sandvika Teater og Storbandfestivalen. På 1990-tallet var dette et av de helt sentrale miljøene i musikk- og jazz-Norge, og mange av dem som tok sine første profesjonelle skritt her hører i dag til toppsjiktet i norsk jazzliv.

Ensemble Denada er tilknyttet Østnorsk jazzsenter, og mottar ensemblestøtte fra Norsk kulturråd.

Medvirkende:
Frank Brodahl / Marius Haltli / Anders Eriksson, trompeter
Sam Healey / Atle Nymo / Børge-Are Halvorsen / Nils Jansen, bassaks, tubax, kontraalt-klarinett altfløyte, saxer
Helge Sunde, trombone, musikalsk leder
Arild Hillestad / Erik Johannessen, trombone
Olga Konkova, piano
Jens Thoresen, gitar
Per Mathisen, bass
Håkon Mjåset Johansen, trommmer
Peter Baden, elektronika

Billetter til kr. 10,- kan kun kjøpes fra billettluken i Bærum Kulturhus fra 19. august kl. 12.00. Maks to billetter til hver.


Foto:  Luca d’Agostino © Phocus Agency

Pris:

Billetter til kr. 10,- kan kun kjøpes fra billettluken i Bærum Kulturhus fra 19. august kl. 12.00. Maks to billetter til hver.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev