Onsdag 29. nov 2017 kl. 20:00

ELLEN ANDREA WANG TRIO – FRA PIXEL TIL EGEN TRIO

Urijazz / Café-m, St. Olavs gt 22
Tønsberg

Ellen Andrea Wang feide inn i norsk jazz da hun dannet bandet Pixel. Kombinasjonen kvinne, bandleder og bassist er sjelden, og Wang med Pixel var et opplagt valg da Urijazz satte programmet for Kvinnestemmer 2013, Urijazz’ hyllest til 100 års-jubileet for kvinners stemmerett.

Ellen Andrea kommer med nytt soloalbum i høst og kommer til Urijazz i trio med Andreas Ulvo og Erland Dahlen. Kompet har vi tidligere blant annet hørt i Mathias Eicks band. Singelen «A Change of Heart» ble lagt ut på Spotify i juni. Følg med.

Bare i løpet av det siste året har Wang turnert over store deler av verden med trommelegenden Manu Katché, spilt konsert med Sting i Paris, turnert med Marilyn Mazur, blitt omtalt av The Guardian som en av dagens mest interessante jazzmusikere og spilt utsolgte konserter med egne band både her hjemme og i England, Skottland, Tyskland og Sveits. Wang holdt sin store prisvinnerkonsert på Kongsberg Jazzfestival i fjor, året etter hun mottok festivalens store musikerpris, DNB-prisen. Merittlista til den unge musikeren fra Søndre Land er sjelden kost!

Med både kvartetten Pixel og sin egen trio har Ellen Andrea nådd ut til et bredt publikum. Hun er ikke redd for å blande popelementer inn i sin musikk, og hun skaper musikk som ikke lar seg sette i en bestemt bås. Dette preger mange av dagens unge musikere, som for eksempel samtidige bassist/vokalist Esperanza Spalding og Highasakite, som består av NTNU-utdannede jazzmusikere.

Ellen Andrea Wang – bass, vokal
Andreas Ulvo – tangenter
Erland Dahlen – trommer, perkusjon

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev