Fredag 18.aug 2017 kl. 20:00

Ella i 100: Majken Christiansen & Marinemusikkens storband

/
Oslo

I 2017 ville Ella Fitzgerald fylt 100 år. Ella er en av de virkelig store jazzlegendene. Hun spilte inn over 200 album, 2000 låter og solgte over 40 millioner album. Hun vant en rekke priser, bl.a hele 13 Grammyer, men den viktigste var kanskje den aller første: amatørkveld på The Apollo Theatre i New York. Her var hun egentlig påmeldt som danser, feiget ut og sang i stedet, og resten er historie. Av storheter som fikk æren av jobbe med henne kan vi nevne Duke Ellington, Count Basie, Nat King Cole, Frank Sinatra, Dizzy Gillespie, Benny Goodman og Louis Armstrong.

Hvert år sender vi henne en liten hyllest med utdelingen av vår egen Ella-pris i forkant av festivalens åpningskonsert, men når det er en 100-årsdag slår vi på stortromma og inviterer til markering med Majken Christiansen og Den Kongelige Norske Marines Musikkorps.

Majken Christiansen synger jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være en viktig inspirasjonskilde. Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de klassiske tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

Marinemusikkens Storband spilte sist på Oslo Jazzfestival og for et utsolgt Chat Noir i 2015 med Sinatra Songbook.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev