Lørdag 30. sep 2017 kl. 14:17

Brødrene Blindheim med flere

/ Arkivet/ Newsman
Stavanger

Vi har fått i stand en unik sammensetning av kjente jazz musikere som har lang fartstid i Norges Jazz miljø.

Jazz typen vi vil presentere er klassisk Jazz med den rette «feel good» faktoren både instrumentalt og vokalt. Inspirasjon fra det som gjerne kalles gullalderen i moderne jazz, 50- og 60-årene. Den moderne pianojazzen hadde sine to store pillarer i Bud Powell og Thelonious Monk.

Kvelden blir en reise i Horace Silver stor repetouar, Brødrene Blindheim, Oddbjørn piano og Svein Olav bass.
Litt historikk om brødrenes meritter:
Oddbjørn Blindheim ga ut cden «Horace Hello» i 1990 og Piano Pals i fjor. Han ble kjent som en hardtswingende pianist på 60/70-tallet samtidig med Jan Gabarek og Arild Andersen og turnerte med bl.a. saxofonisten Bjarne Nerem.
Svein Olav Blindheim er musiker, komponist og tekstforfatter og samarbeidet med folk som Henning Sommerro, Erik Bye, Arild Nyquist. Han har vært bassist for bla. Egil Kapstad, Bjarne Nerem og Halvard Kausland.
I tillegg til Brødrene Blindheim kommer også Eva Espensen vokal, Jostein Hetland trompet og Bjørn Tjøstolvsen trommer.
Litt historikk om resten av bandet:
Eva Espensen er den eldste utøvende jazzvokalisten i Stavanger med en lang merittliste. Hun driver JazzArkivet og fikk Stavanger kommunes kulturpris i 2012 for lang karriere i Stavangers jazzliv.
Jostein Hetland har også en lang jazzkarriere. Han spilte bl.a. både trompet og piano i amerikanske forlegninger i Tyskland og Frankrike og var i Afrika og spilte i nattklubb. Han var med på å starte Stavangers første jazzklubb «Bohemian» i 6 etg i Klubbgt. (Ra’s nåværende lokaler)
Han dannet band med broren, pianist Ove Hetland – Brødrene Hetland – og han er også en fin komponist/arrangør og skrev en nydelig ballade til Ove’s død, «Broren»,
Bjørn Tjøstolvsen spilte trommer da Ove Hetlands kvartett var på turne med rikskonsertene. Han har vært med i de fleste jazzarrangement som har vært i byen, og spilt i Bryne Storband og startet i sin tid Bønni Band- et herlig ukomplisert band som sprer stor glede og fortsetter å gjøre.
Denne konsert blir først og fremst en hyllest til pianisten Horace Silver:
Horace Silver (1928/2014) var en amerikansk jazzpianist og komponist. Han er en av de største navnene i hard bop på grunn av sitt enestående arbeid som komponist og bandleder.
Ellers blir det melodier fra litt forskjellige komponister innen standardrepertoaret.

Pris:

Betal i døra

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev