Torsdag 23. nov 2017 kl. 20:00

BERND REITER NEW YORK ALL STARS MED FREMRAGENDE AMERIKANSKE UTØVERE

Urijazz / Café-m, St. Olavs gt 22
Tønsberg

Drømmen til mange jazzelskere er å få oppleve en kveld på en jazzklubb i New York. Vel, nå kan du spare flybilletten. Urijazz dekker bordet med Bernd Reiter New York Alle Stars. Trommeslager Bernd Reiter fra Østerrike har samlet et knippe amerikanske legender: Ved pianokrakken får vi Harold Mabern, 81 år gammel og kjent som en sentral bop-pianist. Eric Alexander er en av vår tids fremste tenorister innen «straight jazz». Bassisten Daryl Hall har en mangfoldig karriere fra Hall & Oates på 70-tallet og er en mye brukt musiker.

Bandet søker den legendariske Blue Note-sounden fra 60-tallet, og veteranen Harold Mabern er en garantist for dette. Mabern har vært aktiv på jazzscenen i New York siden 1959 og har spilt med «alle»: Miles Davis, Lee Morgan, Wes Montgomery, Betty Carter, Sonny Rollins, Sarah Vaughan, Freddie Hubbard.

Eric Alexander er påvirket av John Coltrane, Sonny Stitt, Dexter Gordon og George Coleman og har skapt sitt eget uttrykk ut av dette. Han har spilt flere ganger på Moldejazz. Daryl Hall var som nevnt en del av R&B-duoen Hall & Oates, og Hall har bidratt til ikke mindre enn 11 Billboard Number One Songs! Han er regnet som en av de fremste soul-vokalister i sin generasjon, men her møter vi han som bassist. Østerrikske Bernd Reiter har base i Paris og har samlet dette legendariske bandet. Vi er privilegerte i Tønsberg, turneen stopper tre kvelder både i London og København, med Oslo og Tønsberg derimellom. Skal vi hedre dem og fylle Cafe-m?

Harold Mabern – piano
Eric Alexander – saksofon
Daryl Hall – bass
Bernd Reiter – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev