Lørdag 16. jun 2018 kl. 21:00

Baksaas & Eikrem – Duets releasekonsert

/ Vippa
Akershusstranda 25

Mutual Intentions har gleden av å invitere deg til en intim releasekonsert for Kristoffer Eikrem & Bendik Baksaas doble ambient/electro/jazz album “Duets”.

Du kan forhåndsbestille plata her:
https://mutualintentions.bandcamp.com/album/duets

VIKTIG: Festen og konserten er et lukket arrangement i etasjen over Vippa, og på grunn sjenkebevilling er vi nødt til å be alle som ønsker å se konserten om å attende eventet. På den måten har vi oversikt over alle navnene vi må sette opp på gjestelisten for å ha ting på det rene denne kvelden.

https://www.facebook.com/events/477416539358005/

Duets er – for sjangeren – usedvanlig innholdsrik og fantasifull, og man finner dermed alltid menneskelige elementer som møter de store elektroniske teppene. Enten de kommer i form av Eikrems lyriske trompetspill, feltopptak fra ulike verdenshjørner (tatt opp av Baksaas på ulike studieturer), stillfarne perkusjons-looper eller bare i den følelsesmessige nerven låtene innehar. Duets er et elektronisk prosjekt som alikevel ivaretar lekenheten og kommunikasjonen man er vant med i mellom jazzmusikere.

De møttes under Oslo Jazzfestival i 2014. Kristoffer spiller trompet med jazz-bandet Mopti, og i 2014 produserte Bendik Baksaas andre-albumet til Mopti. Før Mopti konserten på Oslojazz bestemte de to seg for å gjøre et duo-strekk. De ble så fornøyd med resultatet at de fant ut at de måtte etablere en duo. Strekket fra konserten er med på albumet, og har fått navnet “This is Nothing Personal”.

Albumet er spilt inn i løpet av noen intense kvelder i Bendik sitt studio, der begge musikerne improviserte over ulike ideer. Albumet kommer nå ut digitalt og som en dobbel kassett på Mutual Intentions. Det blir også en releasekonsert for albumet i Oslo 16 juni på Vippa.

Dørene (og cocktailbaren) er i gang fra klokken ni, konserten starter klokken ti skarp, og Mutual Intentions DJ spiller sommerlig og elektronisk musikk både før og etter konserten.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev