Fredag 13. okt 2017 kl. 22:00

Ánnásuolo

Hemnes Jazzforum / Jernvaren
Hemnesberget

Med Ánnásuolo får vi presentert moderne samisk jazz. Bandet har satt musikk til tekster av blant annet den samiske dikteren Nils-Aslak Valkeapää. Musikken består av stemningsfulle låter med elementer fra blant annet jazz og elektronisk musikk.

Ánnásuolo beveger seg i et melodiøst landskap med grooves og bruk av improvisasjon i musikken. Musikerne har bakgrunn fra blant annet jazz, pop, soul og r&b. I bandet spiller Marianne Pentha (vokal), Eirik Fjelde (keyboards), Jakop Janssønn (trommer), Svein Schultz (bass) og John-Kåre Hansen (gitar og joik).

Valkeapääs syngende dikt blir båret frem av vakre melodier med Marianne Pentha på vokal. Pentha har allerede gjort seg bemerket i flere sammenhenger på TV og sammen med Kringkastingsorkesteret. I de siste årene har hun figurert som fast korist for kjente artister som Noora Noor, Vinni, Sivert Høyem og Jarle Bernhoft, både på plateinnspillinger og på turné. Nå synger hun på samisk.

Med dette bandet setter Ánnásuolo fokus på ny, samisk musikk til samisk poesi. Ánnásuolo er navnet på en vakker, liten perle på Finnmarkskysten som bandet har tatt navnet sitt fra.

Dørene åpner kl. 21.00. Konsertstart kl. 22.00.

Billettpris medlem kr 200,-
Billettpris ikke-medlem kr 250,-
Ungdom mellom 18 og 25 år gratis.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev