Lørdag 11. mar 2023 kl. 19:00

Jazz På Kampen: Farrago

Kampen Kaffe & Bar / Jazz På Kampen
Kampen Kirke

Med sitt første album “Glossolalia” utfordrer den Oslo-baserte duoen Farrago skillelinjene mellom jazz og klassisk. Platen er utgitt på det veletablerte plateselskapet Mons Records. Karl Hjalmar Nyberg er improvisasjonssaksofonist, mens Max Nyberg er klassisk pianist. På grunn av sin oppvekst som brødre, har de blitt påvirket av hverandres arbeid gjennom hele livet, og har nok aldri helt løsrevet seg fra hverandres sjangre. Målet med albumet vært å skape noe som ikke lar seg fange av en kategori. Å hverken kunne hvile i komfortsonen eller inngå kompromisser. Det har handla om å tillate de to sjangrene å tilføre hverandre noe nytt, uten å kontrollere hva det skal være.

Karl Nyberg er jazzsaksofonist, utdannet ved konservatoriene i Trondheim og Oslo. Han har spilt inn flere album med en rekke ensembler, som blant annet Megalodon Collectiv, KALLE, Aila trio, og som frilansmusiker har han turnert over hele Europa, så vel som i USA og Japan.

Max har studert ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo og HfMT Köln. I 2016 vant han prisen ved den internasjonale klaverkonkurransen «J. S. Bach ”Würzburg, og i 2017 debuterte Max på den tyske radiokanalen WRD3 med en solokonsert med musikk av Bach, Beethoven, Schönberg og hans egne komposisjoner. Han har skrevet verk som er fremført og utgitt i Sverige og internasjonalt. Han jobber i dag som universitetslektor og akkompagnatør ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. Han er også aktiv frilansmusiker og har besøkt flere kammermusikkfestivaler.»

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev