Torsdag 15. des 2022 kl. 20:00

BUGGE WESSELTOFT – SNOWING ON MY PIANO

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Grieghallen
Bergen

IT’S SNOWING ON MY PIANO

I over 20 år har Bugge Wesseltofts klassiske julealbum «It’s snowing on my piano» vært en garantist for julestemning. I år er den anerkjente pianisten tilbake med ny og eksklusiv julekonsert i Peer Gynt-salen i Grieghallen, torsdag 15. desember.

Med godt og vel 150 000 solgte eksemplarer, er juleklassikeren «It’s snowing on my piano» en gigantisk suksess i norsk jazz- og musikkhistorie. Vær forberedt på vakre og neddempede versjoner av våre kjæreste julesanger, kontemplativt, men samtidig full av detaljer for den våkne lytter. Perfekt medisin for å blåsa bort akutt julestress!

Om det fins en norsk musiker med definisjonsmakt langt utover jazzen, så må det være Bugge Wesseltoft. I tillegg til å være en jazzvirtuos på tangentinstrument og å drifte plateselskapet Jazzland Recordings, er han en pioner i å modernisere den elektroniske jazzmusikken. Samtidig har han funnet tid til å produsere Jan Eggum og turnere med Jan Garbarek, bare for å nevne en brøkdel av engasjementene hans.

Bugge Wesseltoft forteller selv om bakgrunnen for platen:
«Snowing on my piano» ble laget ut fra et ønske om ro og fred i Jula, og en pause fra stress, gavehysteri og det å måtte være så voldsomt lykkelig hele tiden. Som ung jobbet jeg ved et akuttmottak på psykiatrisk sykehus og det var et sjokk for meg å oppdage at Jula også er en høytid for depresjon, ensomhet og vold i hjemmet. Da et tysk plateselskap spurte meg om å lage en solopiano plate med julesanger var jeg sterkt i tvil men valgte til slutt å spille den inn på betingelse av at jeg fikk gjøre det på min egen måte. Det å være glad i hverandre og ha tid til hverandre er det viktigste vi kan drive med i julen.»

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev