Fredag 13. mai 2022 kl. 20:00

Mulatu Astatke

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Verdensmesteren og legenden returnerer etter år med utsolgte konserter. Hver konsertopplev med Mulatu er unik, og dette blir intet unntak.

En av Cosmopolites favoritt-gjengangere returnerer 13.mai etter år med utsolgte konserter i Soria Moria-slottet på Torshov. Vi inviterer han til stadighet fordi hver konsert er unik, og med stort fokus på improvisasjon og et fantastisk samspill mellom musikerne, blir vi aldri skuffet.

Vi snakker om Mulatu Astatke, verdensmesteren som har inspirert Nas, Damien Marley, K’naan, Kanye West og Fleetwood Mac — for å nevne noen — med sin innovative «ethio-jazz». Etiopisk jazz er en unik fusjonering av tradisjonell etiopisk musikk med jazz, afro-funk, soul og latinske rytmer, og regnes som en av Etiopias største innovasjoner.

Mulatu Astatke får en stadig større tilhengerskare, og dukket etter hvert i karrieren sin opp på en rekke historiske plater, der særlig utgivelsen i “Ethiopiques”-serien fikk mange til å sperre opp ørene. I tillegg har musikken blitt brukt i flere filmer, og både Elvis Castello og Robert Plant har erklært seg som store fans.

76 år gammel er Astatke like aktiv som alltid, og spiller gnistrende konserter rundt om i verden. Han har i nyere tid samarbeidet med både Either/ Orchestra i USA og The Heilocentrics i England, og ga i 2010 ut det kritikerroste albumet “Mulatu Steps Ahead”, som er en fantastisk blanding av afrikanske rytmer, funky blåsere, følsomme jazzelementer og et nesten hypnotisk storband-sound.

Line-up TBC

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev