Lørdag 05. feb 2022 kl. 16:00

Vidar Johansen kvartett

Oslo Jazzforum / Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Oslo

Saksofonist, fløytist og bassklarinettist Vidar Johansen, bassist Kåre Garnes og trommeslager Tom Olstad har spilt sammen i trio i mer enn tretti år. Fortsatt holder de sammen, og i halvparten av disse årene har også gitarist Bjørn Klakegg vært en del av gruppa. Så det er et erfarent og godt samspilt band som spiller på Oslo Jazzforum/Herr Nilsen.

Musikken de spiller er for det aller meste hentet fra Vidars rikholdige produksjon, og kan være både utadvendt og innadvendt, hardtswingende og sart. Underfundige titler har de også, alle komposisjonene.
Velkommen til et hyggelig gjenhør med en av landets mest seiglivede grupper, med et helt originalt uttrykk!

Her er et utsnitt av anmeldelser av kvartettens plate Lost Animals fra 2010 (med gjest Carl Magnus Neumann)
”..et album som for all sin tilgjengelighet aldri lefler med det lettvinte og overfladiske.” (Terje Mosnes, Dagbladet – terningkast 5)
”Legendestatus har også Johansen, som på dette albumet viser sitt format som mangfaldig saksofonist, klarinettist og det jeg vil kalle stilskapar.” (Roald Helgheim, Dagsavisen)
”Ikke bare er dette en kvartett som låter overbevisende og flott, men plata inneholder også noen perler av noen komposisjoner, i hovedsak begått av kapellmester Johansen.”
”Og la det ikke gå like lang tid før vi får oppleve Calle Neumann og resten av denne gjengen på en scene igjen. For dette var nydelig.” (Jan Granlie, Jazznytt)
Vidar Johansen – bassklarinett, sopran- og tenorsaksofon
Bjørn Klakegg – gitar
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer

Oslo Jazzforum arrangerer. Konserten er støttet av Oslo Kommune og Kulturrådet.

Vi tar smittevern på alvor, og regner med at du gjør det samme!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev