Lørdag 07. aug 2021 kl. 20:00

Nordnorsk Jazzensemble LEAGUS «Flora Eallin»

Hemnesjazz / Hemnesjazz
Hemnes

I denne konserten kan du oppleve noen av Nord-Norges fremste musikere innen jazz og improvisert musikk i premieren for landsdelens aller første store, profesjonelle ensemble.

Flora Eallin er grønn vitamin-smoothie, en ode til busker og trær, tang og tare, mark og mose. Med et helt nytt bestillingsverk av den tromsøbaserte duoen Leagus er det duket for en konsert der særpreget og mangfoldet innenfor jazz og beslektet musikk får skinne.
Sammen med Nordnorsk Jazzensemble får vi ta del i en musikalsk reise som tematiserer planterikets betydning for oss mennesker. Nordnorsk Jazzensemble er en stor og etterlengtet nysatsing for jazz og improvisasjonsmusikk i landsdelen, og samler noen av Nord-Norges fremste musikere i et stort, profesjonelt ensemble.

Leagus består av Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad, og blir beskrevet som et samisk nymusikk-/impro-band. Bandet etablerte seg i 2016 med sin debut Lea Áigi og oppfølgeren Naimaka, som begge har høstet strålende kritikker. I tillegg til et håndplukket Nordnorsk Jazzensemble, står lys- og videodesigneren Torbjørn Thrane Sandnes for lysdesign og visuals. Sandnes har i en årrekke samarbeidet med LEAGUS, som har høstet utelukkende strålende kritikker for sine visuelle konserter.

Nordnorsk Jazzensemble:
Frode Larsen, vokal
Elina Waage Mikalsen, vokal
Herborg Rundberg, piano
Kristian S Olstad, gitar
Fred Glesnes, sax
Sondre Kleven, sax
Ola Rokkones, sax
Marianne Halmrast, bass
Arnfinn Bergrabb, trommer
Christer Jørgensen, trommer
Torbjørn Thrane Sandnes, lysdesign
Thor-Ivar Lund, lyddesign

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev