Tirsdag 04. mai 2021 kl. 20:00

SUSANNA ‘GO DIG MY GRAVE’

Maijazz / SPOR 5
Stavanger

Susanna feat. Giovanna Pessi, Ida Hidle & Tuva Syvertsen Maijazz 2020!

Susanna har aldri vært redd for å gå løs på de store spørsmålene i sin musikk. I ‘Go Dig My Grave’ utforsker hun møtet mellom historiske musikalske sjangre ved å blande tradisjonell amerikansk folk og gamle engelske ballader med barokkinstrumentering og sine egne, karakteriske vokalinterpretasjoner. Legg til litt Henry Purcell, litt Lou Reed og Susannas egen musikk, og resultatet er et album som viser Susannas unike egenart som musiker: Go Dig My Grave er en sterk og personlig samling av mørke sanger, med dype røtter gjennom århundrer av amerikansk og europeisk musikkarv.

‘Go Dig My Grave’ er en videreføring av Susannas samarbeid med den sveitsiske barokk-harpisten Giovanna Pessi. Pessi spilte på Susannas album ‘Sonata mix Dwarf Cosmos’ (Rune Grammofon, 2007), og de samarbeidet på det kriterkerroste ‘If Grief Could Wait’ (ECM, 2011) – et dypdykk ned i sorgtung musikk av Henry Purcell, Leonard Cohen og Susanna selv. Resultatet er et dynamisk band som uanstrengt mestrer vekslingen fra den enkle folk-følelsen i Elizabeth Cottens «Freight Train» til den kjølige skjønnheten i Purcells «Cold Song» og de komplekse følelsene i den eldgamle klagesangen «The Willow Song».

I 2018 og 2019 har Susanna turnért med disse sangene i USA, Irland, England, Sveits, Belgia og Norge, blant annet på Øyafestivalen og Molde Jazzfestival. Til Maijazz tar Susanna med seg originalbesetningen og de spiller sanger fra «Go Dig My Grave», og fra «If Grief Could Wait» fra 2011.

Susanna Wallumrød – vokal og kalimba, Giovanna Pessi – barokkharpe, Ida Løvli Hidle – akkordeon, Tuva Syvertsen – feler og vokal

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev