Onsdag 16. des 2020 kl. 20:30

Bugge Wesseltoft

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Peer Gyntsal, Grieghallen
Bergen

I over 20 år har Bugge Wesseltofts klassiske julealbum «It’s snowing on my piano» vært en garantist for julestemning. I år er den anerkjente pianisten tilbake med to nye og eksklusive julekonserter i Peer Gynt-salen i Grieghallen, onsdag 16. desember. Kun 200 billetter for salg til hver konsert!
Med godt og vel 150 000 solgte eksemplarer, er juleklassikeren «It’s snowing on my piano» en gigantisk suksess i norsk jazz- og musikkhistorie. Vær forberedt på vakre og neddempede versjoner av våre kjæreste julesanger, kontemplativt, men samtidig full av detaljer for den våkne lytter. Perfekt medisin for å blåsa bort akutt julestress!
Om det fins en norsk musiker med definisjonsmakt langt utover jazzen, så må det være Bugge Wesseltoft. I tillegg til å være en jazzvirtuos på tangentinstrument og å drifte plateselskapet Jazzland Recordings, er han en pioner i å modernisere den elektroniske jazzmusikken. Samtidig har han funnet tid til å produsere Jan Eggum og turnere med Jan Garbarek, bare for å nevne en brøkdel av engasjementene hans.
Bugge forteller selv om historien bak platen:
«Snowing on my piano» ble laget ut fra et ønske om ro og fred i Jula, og en pause fra stress, gavehysteri og det å måtte være så voldsomt lykkelig hele tiden. Som ung jobbet jeg ved et akuttmottak på psykiatrisk sykehus og det var et sjokk for meg å oppdage at Jula også er en høytid for depresjon, ensomhet og vold i hjemmet. Da et tysk plateselskap spurte meg om å lage en solopiano plate med julesanger var jeg sterkt i tvil men valgte til slutt å spille den inn på betingelse av at jeg fikk gjøre det på min egen måte. Det å være glad i hverandre og ha tid til hverandre er det viktigste vi kan drive med i julen.»

Trygt konsertbesøk i Grieghallen:
Vi har lagt forholdene til rette for et trygt konsertbesøk i Grieghallen. Vi har god plass til alle, og sørger for at alle pålegg og anbefalinger om smitteverntiltak blir fulgt.
Publikum sitter med god avstand til hverandre og vi ber om at du sitter på anvist sete.
Det er tilgjengelig håndsprit i foajeer og ved toaletter. Vi ber om at du tar hensyn til andre sitt ønske om avstand, følger publikumsvertenes instrukser og er nøye med hånd- og hostehygiene. Er du syk, ber vi deg holde deg hjemme. Kjøper du billetter til andre, vær obs på at du må kunne oppgi deres navn og telefonnummer ved eventuell smittesporing.
Dørene vil åpne en halvtime før konsertstart, og vi ber alle om å være ute i god tid, slik at det ikke oppstår kø.
Salen er delt inn i 4 felt – hvor alle har like god sikt.
Rullestol / ledsager tlf 55 216170

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev