Torsdag 23. apr 2020 kl. 20:00

Ellen Andrea Wang – Closeness (ung scene 19.30)

Kullebunden Jazz / Kolben Kulturhus
Kolbotn

Bassist, sanger og komponist Ellen Andrea Wang er en av våre mest spennende og kreative unge musikere. Med utgangspunkt i jazzestetikken har hun skapt et personlig og unikt musikalsk uttrykk. Hun balanserer det lyriske og det røffe, det akustiske med det elektriske, og skaper et tidsriktig og urbant sound.

Ellen Andrea Wang er både vokalist og komponist, men først og fremst er hun bassist. Derfor er det veldig spennende at hun i dette nye prosjektet tar utgangspunkt i estetikken og filosofien til basslegenden Charlie Haden (1937 – 2014). Charlie Haden var kjent for sin dype og varme basstone. Han hadde en forkjærlighet for det enkle i musikken, men var også en forkjemper for å utvide bassistens rolle fra å være et kompinstrument til å ha en mer sentral, direkte og tydelig tilstedeværelse i samspillet.

Konserten vil bestå av ca 40 min ny musikk komponert av Ellen Andrea Wang, og ca 30 min nytolkning av Charlie Haden sine låter sydd sammen til en helhetlig konsertopplevelse.

På gitar vil hun ha med seg den talentfulle britiske gitaristen Rob Luft som er i en klasse for seg når det kommer til luftig og klanglig gitarspill. Han beveger seg i et minimalistisk og kvalitetsbevisst landskap som har mange musikalske referanser til Charlie Haden sin estetikk. Jon Fält er en svensk trommeslager som er kjent for sitt kreative og åpne trommespill. Han gjorde i ung alder kometkarriere som fast medlem av Bobo Stenson Trio. Han er en av Sveriges mest etterspurte jazztrommeslagere.

Konserten er bestilt og produsert av Nasjonal jazzscene, og hadde urpremiere på Victoria, Nasjonal jazzscene 30. august 2019 og skal også være en av årets hovedkonserter under Molde Jazzfestival.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev