Torsdag 19. mar 2020 kl. 20:00

GISLE MYKLEBUST QUARTET MED ØYVIND RIMBEREID

Stavanger Jazzforum / SPOR 5
Stavanger

Gisle Myklebust Quartet har nå fire plateutgivelser bak seg, den forrige med sammen med jazzlegenden Per Jørgensen. GMQ utvikler stadig sitt musikalske repertoar, siste prosjekt er et samarbeid med Stavanger forfatter og lyrikeren Øyvind Rimbereid. I februar kommer GMQ sitt samarbeid med Rimbereid ut på plate og 19. mars blir det releasekonsert på Spor 5.

På innspillingen vil flere av Rimbereids dikt fra hans mange diktsamlinger få tonefølge av nyskreven musikk. Til albumet vil det også bli utgitt et dikthefte med diktene som er på plata.
GMQ har lagt vekt på at musikken skal klinge sammen med diktene – både diktene som form/ stemning og motiv. Det har vært viktig at musikken ikke skal fremstå som overstyrende. Følgelig er musikken komponert særskilt til hvert enkelte dikt, dog med rom for improvisasjon. Det er også lagt tydelig vekt på den musiske siden ved opplesningen, slik at den skal fungere som en integrert del av musikken. Her har Rimbereid trukket på sine erfaringer som oppleser av dikt til musikk, blant annet i samarbeidene med Xploding Plastix (diktet ”Solaris korrigert”), Niels Henrik Asheim/ Sigbjørn Apeland (diktsamlingen Orgelsjøen)..
I hovedsak er det Gisle Myklebust som har komponert musikken, mens arrangementene er gjort i samarbeid med musiker og forfatter. For øvrig vil innspillingen også inneholde en komposisjon av Øyvind Rimbereid, som her bidrar på akustisk gitar.
Øyvind Rimbereid er en av de tydeligste, mest originale og utfordrende stemmene i norsk samtidslyrikk. Forfatterens språkbevissthet byr leseren på skarpe refleksjoner og nøyaktige sansninger. For sine diktsamlinger har han blitt hedret med en rekke priser, og i 2008 ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris for samlingen Herbarium, som samme år også vant Brageprisen. I 2010 ble han hedret med Doblougprisen, og han ble på nytt nominert til Nordisk Råds litteraturpris for samlingen Jimmen (2011). Han er tildelt Kritikerprisen for samlingene Solaris korrigert (2004) og Orgelsjøen (2013), og er med det den eneste lyriker som har mottatt Kritikerprisen to ganger.

Besetning; Gisle Myklebust – saksofoner/fløyter/bassklarinett, Rolf Hinderaker – flygel/rhodes, Øystein Eldøy – kontrabass/el-bass, Karsten Tillerli – trommer og Øyvind Rimbereid – lyrikk/opplesing

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev