Fredag 22. nov 2019 kl. 21:00

Hubro 10 år! Mats Eilertsen solo + Skarbø Skulekorps

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Celebrating 10 years of new and exciting Norwegian contemporary jazz

Hubro feirer 10 år, og det ville vi at de skulle på Victoria! Hubro har i alle disse årene vært et kvalitetsbevisst plateselskap til å stole på. Prydet med lett gjenkjennelig omslagsdesign fra det prisbelønte designkollektivet Yokoland har label-sjef Andreas Risanger Meland utgitt en fantastisk rekke musikk fra den vitale norske jazz- og improvisasjonsscenen. I artiststallen til Hubro finner vi blant mange Bushman´s Revenge (release hos oss 09.10), Erlend Apneseth Trio, Frode Haltli, Moskus, Splashgirl og Building Instrument. Denne 10 årsfeiringen løftes av to nye prosjekter fra veteraner på Hubro.

Mats Eilertsen utgav sitt nydelige “solo album” Reveries and Revelations rett før sommeren. I hermetegn, fordi selv om dette i hovedsak er komponert og knadd sammen av Eilertsen, med gjestebidrag sendt pr. post som Eilertsen i etterkant har klippet til en stemningsfull, cinematisk og særegen plate.

Mats Eilertsen – bass

Neste ut er et drillende nikk til korpsbevegelsen, 1982 og Bly de Blyant-trommeslager Øyvind Skarbø’s nye hovedsatsing – Skarbø Skulekorps. Her er alle spor etter Sousa-marsjer og sur treblås rensket vekk. Med et toppa lag satt sammen av de beste musikerne i Skandinavia, får vi nyskrevet musikk som kommer på debutalbumet på Hubro i september 2019. Fengende og uforutsigbart på samme tid, med referanser til så mange sjangre at det ikke gir mening å prøve å kategorisere. Afrobeat med techno-bass? Samtidsmusikk for steel-gitar og banjo? 60-talls jazz med 80-talls synth?

Bli med å feire 10 år med framsynt, ny musikk!

Signe Emmeluth – saksofon, Eirik Hegdal – saksofon, Stian Omenås – trompet, Anja Lauvdal – keys, Johan Lindström – gitar, Chris Holm – bass, Øyvind Skarbø – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev