Lørdag 23. feb 2019 kl. 18:00

Joshua Redman Still Dreaming kl. 18

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

A powerful homage to the family past, and to its free and capricious spirit

Med et nikk både til fortiden og fremtiden er platen Still Dreaming, som kom i sommer, en hyllest til Joshua Redmans far, saksofonisten Dewey Redman. Som medlem av Ornette Colemans band siden 60 tallet, var Dewey Redman med på revolusjonen sjangeren gjennomgikk i skiftet inn til 70 tallet. Friheten var større, sjelen skulle få større plass og det ble mer elektrisk.

Redman den yngre kan vel særlig sies å hente inspirasjon fra Colemans band Old and New Dreams, som i tillegg til sin far, var befolket av Don Cherry, Ed Blackwell og Charlie Haden. Ånden av dette bandet og musikken blir her fornyet og forvaltet i et fantastisk samspill, Still Dreaming har med både en Haden- og en Coleman-komposisjon, ellers er låtene originaler fra bandet.

Det låter inspirert, organisk og drivende, nyskapende lånt, klassisk og fremtidsrettet! For å fremføre disse låtene har Redman satt sammen et realt drømmelag av musikere med Brian Blade på trommer, Scott Colley på bass og Ron Miles på trompet, folk som vet å tøye strikken på den gode måten. Dette er lyden av fremtidsjazzen i 1969 oppdatert med 50 år!

Joshua Redman – saksofon, Ron Miles – trompet, Scott Colley – bass, Brian Blade – trommer

Det er også satt opp en konsert kl 21.00!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev