Fredag 24. aug 2018 kl. 20:00

Tynset storband: Children of Sanchez

Tynset Jazzklubb / Tynset Jazzfestival
Tynset

Children of Sanchez ble arrangert av Kåre Nordseth høsten 2002 for Alvdal/Folldal storband, og resulterte i konserter i Folldal kirke og Tynset kirke. Senere har prosjektet blitt presentert sammen med Tangen skolekorps i 2012 og 2016. Nå er arrangementene justert for Tynset Jazzfestival og Tynset storband med gjester.

Children of Sanchez er en bok fra 1961 skrevet av Oscar Lewis. Den er en sosialantropologisk studie skrevet i romanform, og beskriver livet til familien Sanchez i slumbydelen Tepito i gigantmillionbyen Mexico City. Forfatteren ville finne løsninger på fattigdomsproblemene i byen. Boka ble møtt med sterk kritikk av styresmaktene i Mexico, og var derfor forbudt i flere år.

I Lewis’ bok får vi høre om livet, følelsene og tankene til barna Manuel, Roberto, Consuelo og Marta, og om deres anstrengte forhold til faren Jésus Sanchez. Han er en streng og arbeidsom enkemann med minimal respekt for kvinner og barns følelser og behov. Han syns han gjør mer enn nok for familien så lenge de klarer å leve. Barnas mor er død for flere år siden, og de savner forståelse hos faren. Alle respekterer og ser opp til bestemoren som gir barna trøst og råd, og som også tar noe ansvar for oppveksten og oppdragelsen.

Boka ble filmatisert i 1979, regissert av Hal Bartlett, med blant annet Anthony Quinn i en av rollene. Chuck Mangione komponerte filmmusikken, og denne består av flere enkle, men sterke og virkningsfulle musikktemaer og rytmiske bilder. Han ga ut musikken på en dobbel-LP uavhengig av filmen, og musikken er nok mer kjent enn filmen.

Velkommen i Tynset kirke fredag 24. august for en sterk og følelsesladet konsert.

Vokal: Siri Beate Fossum
Fløyte: Yelena Wang
Klarinett: Emil Qvam
Sax: Stein Horten, Simen Nyhus, Eirin Lien og Ole Nyhus
Trompet: Tom Erik Antonsen, Morten Tømmermo, Jon Arne Aasen og Erland Brekken
Trombone: Svein Johannessen, Magne Erik Røe og Kåre Nordseth
Tuba: Anna Pernille Erlien Ruud
Gitar: Bendik Qvam
Trommer: Alf Kippersund Nordseth
Perkusjon: Steinar Horten

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev