Søndag 27. mai 2018 kl. 15:00

Jazzbarna gjør Hærverk!

Kafé Hærverk /

På søndag gjøres det Hærverk igjen! Gjengen fra Barnas Jazzhus rykker inn og fyller lokalet med sløye improvisasjoner og jazzy fills – legg ettermiddagsturen innom Hausmanns gate 34 og få med deg Oslos egen barnejazz-gjeng i fri dressur.

—————

For noen uker siden startet en ny konsertserie på Kafé Hærverk i Hausmannsgate 34. De unge talentene fra Improbasen og Barnas Jazzhus, har for lengst gjort seg bemerket i inn- og utland. Festivalen Kids in Jazz, som gjennomføres hvert år i august, har gjort Oslo til et fyrtårn som samler barnejazzmiljøer fra hele kloden. Konsertserien Barnas Jazzscene som fyller Nasjonal Jazzscene en lørdag hver måned resten av året, har blitt en institusjon i norsk jazzliv. Her presenteres de yngste jazztalentene, ikke bare fra Oslo-området, men fra hele landet, og ofte har de gjester fra Improbasen’s store kontaktnett rundt om i verden.

Når de unge talentene også trekker inn på det nye kultstedet Hærverk, er det i nedstrippet versjon. Her får vi høre ett band til hver konsert, og det blir i første omgang fokus på Improbasens egne elever fra Oslo-området. Bandet spiller en times konsert, det blir mer tid til hver enkelt, og mer eksperimentell tilnærming. I tillegg til faglig ansvarlig Odd André Elveland, er også den japanske pianisten Ayumi Tanaka og fløytisten Henriette Eilertsen med på utformingen av repertoaret.

Det var stinn brakke og stor suksess da konsertserien startet i april. Neste konsert i serien blir søndag 27. mai kl. 15:00. Vi får møte saxofonisten Erin Dahl Gaare (13), pianisten Melina Bjørndal (12), og trommeslageren Una Stenbråten Harildstad (10). Disse tre begynner å bli skikkelig husvarme på Nasjonal Jazzscene, og er nå klar for utfordringen med å spille en hel konsert, noe som betyr større repertoar og mere plass improvisasjon. De har i ulike konstellasjoner også opptrådt i Reykjavik og Stockholm, og reiser til Lisboa i juni, for å delta på en stor konsert der, sammen med unge talenter fra Portugal og Danmark. Publikum får med andre ord oppleve helt andre takter enn det man forventer av 10-13-åringer. Konsertserien fortsetter 17. juni, med en ny gruppe.

Konsertstart: kl 15:00
Billetter i døra, barn: 20 kr, voksne: 50 kr.

Pris:
voksne 50. barn 20.

Billetter i døra

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev