Fredag 27. apr 2018 kl. 18:00

SODDJAZZ: Mette Rasmussen Quintet

Soddjazz / Nils Aas kunstverksted
Inderøy

Energijazz med dansk trønder

– Dette blir morsomt, sier jazzlærer Espen Bjarnar. – Hvordan da? spør jeg. – Har du sett Mette spille? Hun er en energibombe! Og sammen med fire av Norges beste frijazzere blir det kjempegøy!

Espen Bjarnar er jazzlærer på Sund folkehøgskole, og vet hva han snakker om. Energi og intensitet er det som kjennetegner saksofonisten og stjerneskuddet Mette Rasmussen i alt hun gjør, enten alene eller som her, sammen med et godstog av en rytmeseksjon, med to trommeslagere og to bassister.

De siste åra har den danske saksofonisten Mette Rasmussen markert seg som et av de store talentene innen jazz og fri improvisasjon. Hennes intense og personlige fraseringer og evne til å skape nye og spennende klanger med saksofonen har gjort henne bemerka både i Norden og ute i den store jazzverden.

Mette Rasmussen holder til i Trondheim etter at hun fullførte musikkutdannelsen der. Samtidig gjennomfører hun imponerende turne- og reisevirksomhet i Europa. Hun er heller ikke ukjent for konsert- og festivalgjengere i Norge, og har blant annet spilt med Chris Corsano, Alan Silva, Trondheim Jazzorkester, svenske Fire! Orchestra, Godspeed You! Black Emperor, Zeena Parkins, Barry Guy, Craig Taborn, Sofia Jernberg, Michiyo Yagi og Guro Moe ikke ukjent for konsert- og festivalgjengere i Norge.
Etter kvintettens konsert på Copenhagen Jazz Festival 2016 skreiv Berlingske: «Hvis nogle skulle tro, at freejazzen er et udpint kapitel, så blev det da lige fastslået, at den hårdtprøvede stilart hverken mangler nyt blod, publikum eller begejstring.» Og Maria Lokna skriver i Morgenbladet: » Konserten med den danske saksofonisten Mette Rasmussens quintet på Vossajazz slår meg som et av høydepunktene fra konsertåret 2017.»
På Soddjazz spiller Mette Rasmussen med en kvintett hun har satt sammen av drivende dyktige europeiske jazzmusikere. Besetningen er noe utenom det vanlige: Med to trommeslagere og to bassister i ryggen blir det fullt trøkk!

Velkommen til en musikalsk opplevelse full av rytme og driv. Og vi bare sier det. Neste gang denne kvintetten spiller sammen, er det på Kongsberg jazzfestival. Vi er stolte over at de kommer til Inderøy først.

Mette Rasmussen – saksofon
Torbjörn Zetterberg – bass
Raymond Strid – trommer
Paul Lytton – trommer
Bjørn Marius Hegge – bass

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev