Fredag 27. apr 2018 kl. 20:00

Kroke

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Kroke feirer 25 år og legger ut på turné.

Opprinnelig kjent for Klezmermusikk, henter Kroke gjennom sine egne improvisasjoner inspirasjon fra etnisk musikk. På denne måten skaper de sin unike stil som flyter på tvers av sjangergrenser, form og tid. Dette er ikke bare blitt oppdaget av publikum, men også artister verden over.

I år slapp de albumet «Traveller» til strålende kritikk. Slik som navnet indikerer, er albumet en skildring av erfaringene bandmedlemmene har tatt til seg gjennom mer enn to tiår med turnering. Her showcaser de deres multi-kulturelle essens med en miks av polsk folk, balkan, fransk, spansk og moderne jazz.

Det er musikk som treffer en rett i hjertet.

Jerzy Bawoł – accordion
Tomasz Kukurba – viola
Tomasz Lato – double bass
Kroke har tidligere spilt på Cosmopolite med stor suksess. De holder den jødiske klezmertradisjonen ved like, men fremfører den på sin egen måte. Trioen startet sin musikalske karriere på jazzklubber i Kazimerz, det jødiske kvartalet i Krakow, og fikk sitt gjennombrudd da Steven Spielberg kom i kontakt med musikken under innspillingen av filmen ”Schindlers liste”.

Også Peter Gabriel og David Lynch er store beundrerne av Kroke. De har spilt sammen med artister som Nigel Kennedy, Tomasz Stańko, den spanske fiolinisten Diego Galaz og de norske folkemusikerne i Tindra. De har opptrådt på store scener og festivaler over hele verden, og har særlig funnet et begeistret publikum i Tyskland, Spania og her i Norden.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev