Tirsdag 20. mar 2018 kl. 20:00

Mathias Eick Band

Urijazz /

Mathias med ny CD på ECM og slippkonsert i Tønsberg!

Konserten er et samarbeid med biblioteket.

Mathias Eick er et kjent navn i musikkretser i Vestfold og har etter hvert også fått stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Han gir ut sin fjerde plate på anerkjente ECM under tittelen «Familiy» og spiller konsert i Tønsberg samme dag som den utgis. Fra spilling rundt i Vestfold allerede fra 10-årsalderen, via pris som «International Jazz Talent» i New York i 2007 og til i dag har Eick inntatt en sterk posisjon som utøver og bandleder.

Mathias har også deltatt på en mengde andre utgivelser der han spiller trompet, kontrabass, vibrafon, piano, gitar – eller som han selv sier det: «det som er nødvendig». Noen av hans samarbeidspartnere har vært Trondheim Jazzorkester med Chick Corea, Pat Metheny, Mike Stern, Lars Danielsson, Iro Haarla, Manu Katché, Jacob Young og – Turboneger! Eick er også tidligere medlem av det sjangertrassige norske bandet Jaga Jazzist og har bidratt på mer enn femti innspillinger i nær sagt alle sjangere. Han gjestet Urijazz sammen med vokalisten Elvira Nicolaysen for et par år siden.
Med i Mathias sitt band nå er «lokale» Audun Erlien og andre fremragende norske musikere. Vi møter en spennende besetning med Håkon Aase på fiolin, foruten Ulvo og Lofthus, som vi har hørt i ulike band hos oss tidligere.
Forrige konsert med Mathias Eick hos Urijazz foregikk på en sprengfull cafe-m. Denne gang skal alle få plass mellom ruinene i bibliotekets underetasje.
Mathias Eick – trompet
Håkon Aase – fiolin
Andreas Ulvo – keyboards
Audun Erlien – bass
Torstein Lofthus – trommer

Billetter kr 250
Urijazz-medlem kr 200
Urijazz-ungdom gratis

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev