Torsdag 08. mar 2018 kl. 19:30

Bugge Wesseltoft Solo piano

Bærum Kulturhus / Bærum Kulturhus
Sandvika

Everybody loves angels tour.

Bugge Wesseltofts «It’s snowing on my piano» er en av jazzens mestselgende plater, og i år kom oppfølgeren «Everybody loves Angels». Dette er solo pianomusikk på sitt aller fineste og mest stillferdige.

Bugge Wesseltoft trenger ingen nærmere presentasjon og er både en en pioner og en institusjon i nyere norsk jazzhistorie. I tillegg til å være kjent verden over for sitt New Conception of Jazz og utgivelser på sitt eget label Jazzland, vil mange også forbinde ham med den vakre og stillfarne jule og vinterplaten «It’s snowing on my piano», utgitt i 1997. Sjefen i plateselskapet, Siggi Loch, har helt siden den gang ønsket seg en ny solo piano plate med Bugge og nå kommer den altså endelig.

For å få den rette inspirasjonen, nærhet til storslått natur og ikke minst den rette klangen gikk turen til Lofotkatedralen for å spille inn en oppfølger på Steinway pianoet i katedralen. Bugge viderefører stemningen fra «Snowing» med minimalistiske versjoner av salmer, folketoner, koraller og kjente popmelodier. Med varsomhet og lekenhet improviserer han rundt kjente melodier og stopper opp, puster, avventer og leker med tonene.

Bugge sier selv dette om platen:

Nå er det 20 år siden Its snowing on my piano kom ut. Den er nok uten tvil den plata jeg har laga som flest mennesker har satt pris på Det virker på meg som mange bruker plata nesten som en slags meditasjon i en stressa juletid. Jeg synes det er utrolig fint å vite at musikk jeg har spilt kan bety noe for folk som hører på. Derfor føles det ok og lage en oppfølger 20 år etter. Ikke julemusikk denne gangen men låter jeg har et forhold til og som jeg har spilt inn med samme idé som da jeg lagde juleplata. Improvisasjon, ro og fred. Om noen kan ane en inspirasjon fra naturen er nok det korrekt. Natur spiller en stadig større rolle for meg i mitt liv. Både glede over noe av det fineste vi har og frykt for store framtidige endringer.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev