Torsdag 01. mar 2018 kl. 20:00

Live & Lien

AdLib Jazzklubb / Sinus
Bodø

Fem år etter suksessen med ”Låvesalg” har Live Maria Roggen og Helge Lien gått løs på sine nordiske favoritter. Plata YOU kom høsten 2016 og selv om det hele fortsatt kun gjøres med piano og vokal, er det ingenting ved versjonene som sier miniatyr. Her finner du en bekmørk versjon av Cries Like a Baby og kraftfulle, ultradynamiske versjoner låter signert Eberson/Endresen, Elin Rosseland, Stina Nordenstam, Bendik Hofseth og Björk. Live og Lien er en tett kommuniserende duo som med stor egenart løfter fram nye elementer fra låter du trodde du kjente.

Vokalist Live Maria Roggen har vært aktiv på den norske jazzscenen siden 1995, med mange ulike bandkonstellasjoner og plateutgivelser. I tillegg til å være en 
 erfaren tolker av jazzstandarder og en improviserende sanger, er Live er også tekstforfatter og låtskriver, hun har gitt ut to soloplater (2007 og 2016) og skrevet musikk og tekst på en rekke andre utgivelser. Hun har vunnet to Spellemannpriser, Kongsberg Jazzfestivals store jazzpris, Gammlengprisen og Radka Toneff Minnepris, og ble i 2016 nominert til Edvardprisen i klassen for tekst.

Helge Lien er en av Norges mest profilerte pianister, kjent fra en rekke utgivelser og prosjekter. I kjernen av hans virksomhet finner vi Helge Lien Trio, som har gitt ut åtte kritikerroste album. Han har også markert seg som komponist, blant annet gjennom sitt arbeid med å sette nye toner til Alf Prøysens tekster. Han er hedret med Spellemannprisen, Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris og Hansaprisen.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev