Fredag 27. okt 2017 kl. 20:00

Northern Concept

AdLib Jazzklubb / Sinus
Bodø

Når folk skal plassere John-Kåre Hansen musikalsk nevner de gjerne to gitarister: John Scofield og Pat Metheny. Sammenligningen er ikke så ueffen hva spillestil angår. I alle fall befinner vi oss innenfor et melodisk jazz-tradisjon med en klassisk besetning bestående av trommer, piano, gitar og bass, og ofte med et catchy tema det er lett å like. Groovy up-tempo-låter blir avløst av mer dvelende, poetiske melodilinjer.
Et trekk som, ved siden av frisyren, skiller herrene Metheny/Scofield fra John-Kåre, er rollen som sistnevnte tildeler pianoet i komposisjonene sine. Noen ganger kan det som Børretzen sier «ligge å bølge og skjelve som et sørgmodig dyr i regnværet» under gitarens melodilinje, noen ganger fører det selv an. Og noen ganger er det ålreit, for å si det forsiktig, det som alt dette munner ut i. Konseptet er ‘tried and tested’, en melodiøs, lyttende samtale der alle instrumentene gis plass og får komme til orde.
Så hvis bandet ikke har gått fra sine konsepter, men bare fortsetter nordover i det gode sporet de er på i «Days» (2013), så blir det mye å glede seg til. De smakebitene som så langt er kastet ut til ulvene fra årets plateutgivelse virker skjerpende på appetitten foran kveldens konsert. Konserten er i oktober og låtene er fra den nye plata, men hvis vi spør pent spiller de kanskje likevel September again.

John-Kåre Hansen, gitar
Eivind Valnes, piano
Roger Arntzen, kontrabass
Arild Johnsen, trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev